16 12
發新話題

新人,想一步到位,買支全鋼短槍。

新人,想一步到位,買支全鋼短槍。

唔知可唔可行?未入門,乜都唔識,想有支好使好用及耐用的短槍作爲入門,進階,再進階,一支槍搞掂,唔使煩。
各位師兄唔知有咩推介?牌子,邊度買,幾錢,使用難易度。。。

引用:
原帖由 laiwangkai 於 20-8-2018 15:09 發表
又釣魚
我係真心想問。。。

引用:
原帖由 sam524 於 20-8-2018 13:11 發表
唔清楚你係想打game 定收藏
但我會覺得無必要全鋼
唔知你鋼定義係 滑架(槍身)? 內膽? 定真係全部係鋼?
宜家鋼槍多數收藏用 說性能好 又說不上 但的確係好玩
不過鋼手槍唔多唔少要識保養 識整 識執位
好唔好用 ...
收藏同game war。

引用:
原帖由 BLSK 於 20-8-2018 12:44 發表
電動定氣動
短槍係短rifle,衝鋒槍定手槍?
呢樣真係唔識,我係未入門,見人玩得開心又想學人玩。

引用:
原帖由 olw0978 於 20-8-2018 21:01 發表
我就真係從未見過有新仔話第一次買槍就話要全鋼,唯一合理解釋是趕稿作假新聞。。。

死 L 左條心吧,全鋼玩具槍是不可能改到打實彈的~~
不要太敏感啦。

呢度有個師兄出二手:http://www.wargamehk.com/cgf/vie ... &extra=page%3D2
對外觀都有興趣,但易用性及性能唔知點?耐用性如何?

係唔係發生過咩事?好多師兄好敏感咁認爲我係記者。

揀全鋼的原因係希望用極都唔會壞,希望耐用性高及仿真度高,真係沒有其他原因呢。

引用:
原帖由 Xgun 於 21-8-2018 10:20 發表
小弟舊年突然想擁有一枝全鋼槍, 揾一輪料發覺都係 FPR 最正, 買咗佢枝 1911 V12, 外觀真係無敵, 做工完美, 但一反落就問題多多.
第一, 所謂全鋼槍並非全鋼, 譬如呢枝槍既飛機座同 hop up  座都係馬記亞 ...
買槍時應該叫槍舖更換非全鋼的parts,呢間舖如果知道有parts非鋼,應該同你講。

引用:
原帖由 阿堅 於 22-8-2018 17:44 發表
手頭上有三支鋼槍
第一支係vfc hk45ct 改貓香港製鋼slide 。
呢支槍係我暫時最滿意,原裝已經係大直徑飛機
基本上打成匣都唔會腳軟,Slide又係直上,唔洗執。

第二支係marui Glock17
改左吉打套鋼slide 加埋鋼 ...
井勝1911係唔係一定係全鋼?及如果井勝1911要打得順係唔係要換一些parts先OK?

其實買槍時順便叫槍舖師傅將支槍較到非常順或比較順係唔係可以?

聼大家咁多意見,暫時來講買支井勝1911都有興趣,首先價格3000蚊,完全可以接受,但唔知井勝1911 一定就係全鋼,擔心俾槍舖老點。

引用:
原帖由 ~~方~~ 於 22-8-2018 20:11 發表

到冬天你就後悔
何解?唔通有熱脹冷縮的毛病?

引用:
原帖由 hykenny 於 23-8-2018 00:08 發表
Mafioso Kimber 質量不錯
全不鏽鋼?真係好好款,幾錢?邊度仲有賣?

引用:
原帖由 Xgun 於 23-8-2018 07:57 發表

何B CxW 地獄都見過,8 到 10K,「全鋼」槍何B擺出黎最多,任睇任摸的
何B係指邊間?CXw就知道。

16 12
發新話題