發新話題

[Marui] 畸型改造 marui hi capa 5.1 (手機相

結論而言,落場打都係咪買呢隻grip

引用:
原帖由 alvin2719 於 1-9-2018 11:38 發表
最大問題係入匣有機會夾中手指肉,或者捉太緊隻匣唔識跌
乜鬼嘢設計
學識 素養 價值觀

勞心者治人
勞力者治於人
治於人者食人
治人者食於人
天下之通義也

回14#和15#

謝謝樓主,分享此grip的用後評論, 尤其係在15#的論說.

引用:
原帖由 tinyau1134 於 1-9-2018 12:48 發表
乜鬼嘢設計
Fashion既野,我地識條鋁合金咩

Airsoft 玩具手槍就算用CO2個後坐力同彈手感覺都係好細! 支槍太輕反而冇咁好打! 我用鋼下身,鋼管同鋁slide反而重覺得好手感好定及好瞄好多! 靚槍係要求射槍定同balance合自己!

引用:
原帖由 alvin2719 於 2018-9-1 11:38 發表
夠中肯

引用:
原帖由 alvin2719 於 1-9-2018 03:12 發表
莫名其妙地打唔出之後啲字,好奇怪
我都試過, 唔知點解

回覆 20# 的帖子

其實你啱架,我自己覺得要好手感應該都要有630g,再用magwell平均返,只不過今次明玩野,有得偷都盡偷,順帶一提呢個grip裝magwell要執得幾重,負重能力亦唔高,數下數下真係搵唔到乜好處

引用:
原帖由 alvin2719 於 2018-9-1 15:08 發表
其實你啱架,我自己覺得要好手感應該都要有630g,再用magwell平均返,只不過今次明玩野,有得偷都盡偷,順帶一提呢個grip裝magwell要執得幾重,負重能力亦唔高,數下數下真係搵唔到乜好處
易襯衫都好緊要

見手機排板好少少,呢道list埋今次用嘅件
Airsoft masterpiece:
Nano slide
SV 鋁身

AIP:
Recoil spring guide plug

Guarder:
飛機set
Hop座

Shooter design:
150彈弓
拍頭

Nineball:
Hammer
Carbon trigger
Skeleton grip R
外管
Non hop 管
Anti safety
Recoil spring light
Tritium sight

引用:
原帖由 alvin2719 於 1-9-2018 11:38 發表
如果打IPSC, 呢個問題都好大下wor....
不過係幾型既

睇得出花了不少加工費...但似乎削過龍,有種得番排骨的感覺...
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

個響就唔係小弟杯茶架啦, 講功能, 手柄開大窿可以幫下隻匣唔好凍咁快, 但估計好難喳手.偷輕個滑架可以幫助快速回膛, 但偷輕外管同回鏜彈弓導桿就真係諗唔到有咩用, 如果只係為輕, 直接用膠件輕好多啦.

回覆 29# 的帖子

其實我原意都唔係想落場或者偷輕,只係玩視覺系,諗住開好多窿然後就放屋企封塵...不過握把手感真係麻麻= =

發新話題