發新話題

[KWA] UMAREX 官方授權 416D GBB 開箱文

回覆 36# 的帖子

何B有
https://shop.ehobbyasia.com/cata ... x-62x29x20cm-od-bk/

不過無得較高低其實唔好用, 當個箱既附加功能會好D
TMC都有類似既架, 淘寶都有

引用:
原帖由 jacko 於 18-9-2018 19:12 發表

其實呢個箱係比你整槍用而非射撃用,所以無需較高低
我有呢個箱, 正正係整槍先需要較高低
airsoft整槍最需要咁樣架槍就係cal sight/cal hopup, 有得較高低先方便打平枝槍做呢兩樣.
無得較高低只能說好過無, 整其他野都好少需要要架起支槍
真鐵有清槍需求, airsoft好少

其實呢個箱同某D真鐵range box一模一樣...

引用:
原帖由 jacko 於 19-9-2018 02:32 發表

所以我話唔係for射撃用,斷估你cal sight同cal hopup唔會唔洗射掛
所以咪話唔好用. 真槍就話用來清槍, 玩具cal槍都唔好用, 咁有咩意思, 仲買多個shooting stand咩
同埋上面師兄係問個"架", 無論係當display stand 定 shooting stand,
重點係依家都有另一D咁上下價錢, 可以教高低既stand買, 唔係為個箱既唔駛買佢

引用:
原帖由 jacko 於 19-9-2018 11:34 發表

你都幾鍾意抝頸,不過算,唔想騎劫D兄個post,個人喜歡啦,ok
鍾意抝頸果個明顯唔係我
只係作為實際用過用家, 廢事上面師兄買到件唔啱用既野啫

http://www.bunnyworkshop.com.hk/ ... ustable-rifle-stand

display又好, cal槍又好, 呢類rack好用得多, 槍街/淘寶都有
可能D wargame師兄打歪一呎半呎實戰上都無所謂, 就覺得無咁既必要啦!
插住枝laser, 一手渣長槍一手較鏡呢D高技術我就免啦, 放係度施施然tune唔好?
呢D係個人問題, 我只係提供正確資訊啫
有人鐘意扮LSF都係個人喜好啦

至於個箱, 就幾乎抄足呢個

覺得自己有咁既需要既師兄咪買囉
真野對玩具最有用果舊AR block佢反而又無

引用:
原帖由 Dave 於 19-9-2018 15:59 發表

等放工兄未必係包拗頸,但有D 野真係諗多左。
本身J 大個GUN STAND 係為左DISPLY 同埋玩槍時放住先唔洗下下拎上拎落用,
並無幫助SET 槍功能。
真是要談到幫手ZERO 請買呢類

https://www.youtube.com/watc ...
咪話個箱根本就係真槍range box, 較唔到高低所以氣槍唔好用, set槍又唔得, 又唔似真鐵有hold槍清槍既需要囉?

有得較高低set下氣槍就有用, 可能我地D 玩具鎗比較cheap, 後座力用個膠架就頂到架啦
https://youtu.be/_crx20fx3MQ?t=3m17s
普通cal下玩具鎗, 一舊水左右又輕便, 我諗大部份師兄都唔會搞咁多野又真鐵rest又虎鉗,
特別係好似你話齋, set水平係無必要既, D shooting rest 咁大舊野set elevation 就為左zeroing好睇D, 搞到咁大咁重, 真係無謂

閒話休提, 想買果個箱既師兄, 最好睇清楚大細先,
仲有個箱空重都近3kg, 何B半價賣左咁耐都仲有貨, 唔係無原因的
最緊要啱用, 唔係囉D大舊又重既"真野"出黎比玩具用就叫識用

引用:
原帖由 jacko 於 19-9-2018 17:23 發表

我都費事用佢抝,沒完沒了,人地話架跑車靚,問邊度買,佢同你講點解唔買四驅車,跑車香港跑唔到⋯⋯⋯⋯⋯咁人地而家問跑車嘛,咁你衝出嚟講四驅車做咩?你點知人地唔知香港 ...
係囉, 講到個箱係香港邊度有得賣既係邊個呢?
引用:
原帖由 Dave 於 19-9-2018 17:32 發表

在下話TMC 個STAND 可SET 高低係為左放槍時好睇D 水平D ,等放工師兄就跳脫地理解為重身可前後微調全金屬槍架是為了「ZEROING 時好睇D 」( 恕我唔明講乜照原句寫 ),
似乎師兄既中文理解力同本壇某P 兄有得揮也 ...
閣下自己"做 50 米TEST,BIPOD + 靶紙已經十分足夠。"
人地cal槍(test都唔係)趴地落前後架打30米就唔得?
閣下既logic學養有幾好係另一板政治post見識過, 估唔到係呢邊又會為啖氣抓爛塊面

========

acc遲reg就當人新手, 個人老唔老SF唔係人地講你, 係個人自己表現出黎既.

引用:
原帖由 Dave 於 19-9-2018 18:04 發表

似乎師兄既理解力真是令人拍案叫絕...

在下談距離愈遠誤差愈大,信賴個搖搖下的STAND 不如信自己的手,師兄就「精讀」為「趴地落前後架打30米就唔得」...
扣帽子最低限度不要改別人的字眼好不好?
或者師兄 ...
邏輯上講唔贏, 就腦補人地係無打過
拍片果個蠢唔識固定個rack, 其他用bipod打到五十米既師兄, 我諗一般都有智商固定佢唔會郁既
至於道理講唔道就人身攻擊扣帽子果啲都廢事講啦, 個社會就叫呢啲做廢老

[quote]原帖由 jacko 於 19-9-2018 17:53 發表
講完邊度買本來件事已經完,之後

引用:
原帖由 jacko 於 19-9-2018 17:53 發表
講完邊度買本來件事已經完,之後已經係廢話,新唔新手唔係睇AC, 係睇態度,如果你認為AC代表一切,咁你耐極有限
我講個箱同類似產品既資訊比個問起師兄聽, 就係廢話, 你講果啲又算乜呢?
新唔新手係睇態度, 唔係睇acc, 好啱呀! 版主你咪以身作則做緊示範!

發新話題