發新話題

槍街近況

行過新舗,大部份都是國產野,拎上手看也没興趣了,舖位算大,感覺上似係想做老豆帶呀仔第一次去槍街買槍D客咁!

少少題外話,有無師兄知道「E何B」租約期滿之後會點?搬去邊定結業?

引用:
原帖由 kornhill401 於 19-11-2018 11:04 發表
其實槍街今年俾我想像中好好多.
之前有C Hing話'絲A'將會搬去第二區,點知無搬到,只是唔同位置.
而現在還多一間新店tim.
話說早幾日去行, 遇到幾位家長帶住小朋友去槍街(高小/初中),
仲問店員, 有無"入門套裝", 想成set幫小朋友買.
唔知係近聖誕, 定邊位ching係老師響學校推wargame, 功德無量

只要第一次好好招呼佢地, 分分鐘建立到life long loyalty,
呢D新手街客, 聽到槍街個名就撞落去買, 新蒲崗好難有,
不如E何B搬去槍街啦, 反正有吉鋪

引用:
原帖由 Ang123456 於 23-11-2018 08:33 發表
行過新舗,大部份都是國產野,拎上手看也没興趣了,舖位算大,感覺上似係想做老豆帶呀仔第一次去槍街買槍D客咁!
今日去過,一半以上都係國產o野,小弟同師兄一樣都係拎上手睇都無興趣,但環境感覺上有o的似CA咁,大部份客人都係十幾歲,不過可以一提既係有妹妹sales

引用:
原帖由 pbay 於 23-11-2018 12:53 發表

話說早幾日去行, 遇到幾位家長帶住小朋友去槍街(高小/初中),
仲問店員, 有無"入門套裝", 想成set幫小朋友買.
唔知係近聖誕, 定邊位ching係老師響學校推wargame, 功德無量

只要第一次好好招呼佢地, 分分 ...
有新血係好事
好多年前係中學搞左個wargame學會
後尾聽返年年都仲有人搞 帶d低from入坑

引用:
原帖由 Ang123456 於 23-11-2018 08:33 發表
呢間新鋪,都算開得著時,替果D老豆,慳番唔少錢. Thx for sharing.

引用:
原帖由 kornhill401 於 25-11-2018 10:52 發表

呢間新鋪,都算開得著時,替果D老豆,慳番唔少錢. Thx for sharing.
其實自己都慳番唔少錢,因為女朋友或者太太用佢就得喇,仲要知道o的槍原來唔貴,入境都容易o的。

引用:
原帖由 jn_jona 於 25-11-2018 00:39 發表

有新血係好事
好多年前係中學搞左個wargame學會
後尾聽返年年都仲有人搞 帶d低from入坑
高年級既想打鴨仔,
低年級既想乘機打阿 Sir。

不過,大部份學校對於有大機會受傷既活動都抱反對既心態,真係好難去推廣。
可能推 Nerf Gun / IPSC 會易 d 。

買支貴野然後同老虎講是國產野,又平又大件,可減少入境風險!
引用:
原帖由 standytam 於 25-11-2018 15:07 發表

其實自己都慳番唔少錢,因為女朋友或者太太用佢就得喇,仲要知道o的槍原來唔貴,入境都容易o的。

引用:
原帖由 Ang123456 於 25-11-2018 20:10 發表

然而係佢地眼中,就算係五十蚊都叫貴

引用:
原帖由 Ang123456 於 25-11-2018 20:10 發表

咁做法又得o者

回覆 169# 的帖子

係咪Gun貓?

引用:
原帖由 LCH925 於 25-11-2018 21:35 發表

然而係佢地眼中,就算係五十蚊都叫貴
絕對讚同C Hing的說話. 女人...有邊幾個喜歡槍.
就算係男人,都唔係個個鐘意槍. Thx for sharing.

引用:
原帖由 mkmonkey 於 25-11-2018 16:20 發表

高年級既想打鴨仔,
低年級既想乘機打阿 Sir。

不過,大部份學校對於有大機會受傷既活動都抱反對既心態,真係好難去推廣。
可能推 Nerf Gun / IPSC 會易 d 。
學校推Nerf Gun有D怪, 似玩唔似學野, 說服唔到家長,
反而IPSC有晒形式規矩計分, 最易令家長接受,
war game介乎兩者之間, 有D家長對於鼓勵小朋友出外跑下係好事, 有D就話打傷/俾蟲蟲咬到點算, 好兩極.

回覆 179# 的帖子

打outdoor就預左餵蚊
如果郁啲就話頂唔順 咁佢地唔好接觸比較好

發新話題