發新話題

現在的科技,未來人類,真係好大機會失業.

馬雲表示他祖父當年在農村一天耕作16小時,非常忙。現在的人一周工作5天,每天8小時,也覺得自己很忙。隨著AI和機械分擔人類的工作,相信在未來30年,人們可能一周只需工作4天、每天只需工作4小時。他又預計如果今天的人類可到約30個地方旅行,未來有更多時間,將可以去到約300個地方旅行。

---
馬雲成日講未來機械人將會點點。。。衰嘢就唔好諗咁多,諗下一曰返工4個鐘,玩足10個鐘,瞓足10個鐘好過

仲有係藝術家,所以我個囡同我講,
話大個要做畫家,我都讚成話好。

係時候又瞓身推介我的宗教-淘寶。

早前睇韓劇不時會見到0既板鞋ggdb vce,vce咩意思?唔知,唔好問,跟韓風買就得。

黑皮鞋兩對,一對mj一對jc,,款同型相同,買嚟做乜,唔知,唔好問,我一直都覺得好迷惘。

唯獨要知今次牛仔褲再唔係dsquared2,今次係neil barrett 。

附件

22-10-2018 17:00

22-10-2018 17:00

雖然唔知講咁邊對鞋,但啲鞋造法來來去去都係咁,唔係拉線揼釘就係黐膠水。
响未來手功嘢應該會越買越貴。
---
今次就換返條dsquared2 ,17ss 白漆點st。

附件

23-10-2018 15:48

從手機、家居助理、甚至下棋打機,人工智能(AI)都從四方八面滲透我們的生活。先進科技帶來方便同時,卻觸發另一種擔憂︰機械人可否完全取代低技術勞動力?不過,日本近日出現反例,有企業發現AI沒法妥善處理工作,只好把它們「炒魷魚」,重新聘回人類。
https://hk.on.cc/hk/bkn/cnt/aean ... 0310_00912_001.html
---
炒魷了

附件

10-3-2019 14:46

發新話題