發新話題

[Marui] Glock 19 Gen 3 (10 月 25 日發售)

引用:
原帖由 rainey 於 2-2-2019 13:15 發表
昨日朋友買左鋁及鋼。質感明顯有分別、鋁跟光纖準星及跳殻釣。
都幾靚。鋼打出來聲又真係正好多
Ching見到鎗有番貨嗎 ?
Thanks

引用:
原帖由 laukw123 於 2-2-2019 16:53 發表

槍街無槍賣.彈匣就有
如果急買,我見彩虹8仲有貨
我知Rainbow有,不過貴$200
我唔急既,好奇問下啫,反正要等埋下身

引用:
原帖由 cky0311 於 5-2-2019 18:53 發表
今日終於買左ba aluminum slide
wilson combat 款
而家等下身
You mean Nova ?

引用:
原帖由 no-name 於 10-2-2019 11:55 發表
琴日行過槍街,巾魔出左原裝樣鋁是拉,賤價 6 魚... (其實係同佢地既其他原裝是拉同價)
好好好後悔新年前入左條千幾銀既 Nova TTI 是拉粗打
抵喎,想問下係咪下身都出咗?
另外鎗有貨嗎?

Thanks

我係有slide冇鎗

引用:
原帖由 nathan852 於 14-2-2019 17:45 發表
唔想等 係日本樂天落左單 貴街價兩舊左右
購緊鎗定slide ?

尋日終於係朗哥到搶到最後一枝,而家只要等Guarder出埋下身就可以連埋條Detonator鋁滑架組裝了
話說尋日係鎗街都問咗一轉,朗哥賣晒之後,應該得靚姐有貨,價錢略貴$1080,急住要既ching可以去問問仲有冇

引用:
原帖由 Ha佬 於 3-3-2019 16:58 發表
吉打有聲氣出下身?
我聽鎗街d人講架咋
如果唔係應該Guns Modify都會

引用:
原帖由 no-name 於 4-3-2019 01:18 發表
見明搶返左條 threaded barrel,手㾗又入多 set 巾魔是拉砌返普通款,小小 Review

巾魔是拉冇乜特別,造工同之前 17 22 差不多,數準直上冇痛苦
後西個窿一如以住有心造細 D (原因詳見佢地網站),如果要用 ...
14mm逆牙?

想問下有冇ching係用緊VFC Glock 19匣落呢枝鎗?
會唔會冇Marui匣咁好?

Thanks

引用:
原帖由 ayaka 於 8-3-2019 11:10 發表

氣化/BLOWBACK差DD (原裝槍只換了trigger)
用番Marui匣反而好力d ?
因本身已有2隻VFC匣,又貪佢樣好睇d,諗住慳番幾百蚊匣錢

引用:
原帖由 JBL 於 8-3-2019 12:32 發表

V記匣無力既,得個樣,馬記第二,我們最勁,打到彭彭聲。
引用:
原帖由 ayaka 於 8-3-2019 12:38 發表

無測速比較,只係快扣感覺BLOWBACK, 用TM匣好過V匣少少
個人覺得V匣個表面靚D, TM匣好易甩色, 但V匣差氣要拉開BASE麻煩
明白,等我搵部測速機試下先
其實主要係想慳錢,2隻匣加埋都$4xx夠我買隻holster
其次係真係VFC匣好睇d,甩色係其一,Marui匣底蓋雖然唔洗拉開入氣,但好膠同埋有Made In Japan
WE匣印象中最易甩色,同埋我對佢既印象係漏氣、漏氣同埋漏氣
(PS:而家已經冇WE匣係手)

引用:
原帖由 ayaka 於 8-3-2019 13:07 發表

個人覺得V匣+原裝槍無咩大問題, 改左金屬SLIDE就唔清楚
WE匣我有6隻17匣, 4隻長匣, 全部未漏過, 外觀最唔靚易甩漆但最好打粗用一流
我冇錢買鋼slide,都係換鋁slide應該分別不大?

引用:
原帖由 JBL 於 8-3-2019 13:17 發表

Prowin匣氣化最勁,我有支鋼滑架G18C,你知鋼幾重嫁喇,無一隻5O飛長匣清得到匣,一用Prowin,一雞清晒50飛再Lock埋滑架仲有氣剩,勁呀。
長匣我麻麻地

引用:
原帖由 ayaka 於 9-3-2019 10:45 發表

應該ok,  我原裝slide 加左馬記mount 同sightmark 鏡都blow 得好爽
咁就好,唔該晒師兄

發新話題