發新話題

[Marui] Glock 19 Gen 3 (10 月 25 日發售)

引用:
原帖由 tf141 於 8-3-2019 12:44 發表

明白,等我搵部測速機試下先
其實主要係想慳錢,2隻匣加埋都$4xx夠我買隻holster
其次係真係VFC匣好睇d,甩色係其一,Marui匣底蓋雖然唔洗拉開入氣,但好膠同埋有Made In Japan
WE匣印象中最易甩色, ...
個人覺得V匣+原裝槍無咩大問題, 改左金屬SLIDE就唔清楚
WE匣我有6隻17匣, 4隻長匣, 全部未漏過, 外觀最唔靚易甩漆但最好打粗用一流

引用:
原帖由 tf141 於 8-3-2019 23:39 發表

我冇錢買鋼slide,都係換鋁slide應該分別不大?
應該ok,  我原裝slide 加左馬記mount 同sightmark 鏡都blow 得好爽

見到好多日本網站話G19即將番貨, 各位師兄可以留意下槍街有無貨到

最近拆左19個mag release出黎睇, 發現唔同數
原來19下身個mag release窿改高左, 而mag release鎖匣個平面改低左

1 個讚好! TOP

改左撈化LOKI SLIDE

附件

28-3-2019 12:31

3 個讚好! TOP

回覆 436# 的帖子

不是, 佢跟HD款西, 無發光

引用:
原帖由 tf141 於 28-3-2019 12:39 發表

I see
唔知而家tritium西仲有咩選擇? 除咗Trijicon
果陣Gunsmodify果對好似已經算最平? 但都要差唔多$500....
而家有冇得賣都唔知
NOVA SLIDE用真西數, 後西CUT有DD鬆,用機米係飛機座扭上去頂實
TM數最常見GM既T牌款, 高/低2種
ACE1都有, 高/低2種
"東北"有出過T牌HD款, 亦有高西款
PRO岩有出高西款, 但後西做錯, 氚管調轉黎裝  
韓D牌多款式但無TRITIUM要自改

引用:
原帖由 tf141 於 28-3-2019 15:34 發表

D牌果對原來係得個樣 ?
管內是儲光物料

買左條專業手臂TM G19用有牙外管來試試
發現外管同螺牙接頭的內徑都係超大
完全無定管作用, 上左槍之後內管係向下
裝TRACER/ SILENCER隨時內爆...

附件

8-4-2019 14:17

回覆 457# 的帖子

內管已車坑加oring 定管

回覆 463# 的帖子

我用左條G17內管來車坑, 大力少少少

回覆 493# 的帖子

塊板係咪有損壞, 應該扣住唔會飛出黎

如果吉打出19大飛機組KIT比17/26用就正

引用:
原帖由 jn_jona 於 31-5-2019 20:30 發表

應該要條slide就返位?
改飛機座就17/26 SLIDE唔知得唔得呢

吉打鋼SLIDE來了, 跟馬記跌管結構

發新話題