32 123
發新話題

[Marui] Glock 19 Gen 3 (10 月 25 日發售)

Glock 19 Gen 3 (10 月 25 日發售)

https://www.tokyo-marui.co.jp/products/gas/blowback/456

黎 na 黎 na! 我要衝頭水!
唔知有冇潛力代替而加支 Glock 喺 IPSC 既地位呢

- 全新內構設計
- 使用 15mm 直徑飛機
- 真槍尺吋
- 兼容其他版 Glcok 彈匣
- 內管 87mm (G17 97mm)
- 可以用返之前 Glock 個紅點 mount,即係 rear sight 可以用返舊 parts?

引用:
原帖由 年少無資 於 11-10-2018 14:01 發表
¥15800,成1100港幣
計返一樣係 15800 yen 既 G22 槍街賣 920,16800 yen 既都係 980, 預期呢支會喺呢個 range 內吧

引用:
原帖由 horenhim 於 11-10-2018 14:29 發表

19槍管同sight radius有點短, 不過也可以一戰的
G17地位難以撼動呀
就睇下佢個新內構會唔會彌補到短左既劣勢~ 不過 G17 太多補品呢點有排都未追到

引用:
原帖由 mkmonkey 於 11-10-2018 21:37 發表
打 IPSC 唔係應該用 Glock 34 ?
如果打 Production 既話 G34 過長用唔到 > 用返 G17
打 Standard / Open 既話反正都係改槍 > G34 貴 G17 一舊水 > 用返 G17 改

引用:
原帖由 Kwind 於 12-10-2018 00:04 發表
希望到時有齊牌子既師兄會出POST對比下 馬記 ,KJ ,WE ,VFC V1 ,VFC V2 既BLOWBACK

睇下15MM飛機BLOWBACK係咪真係正好多
其實 09 年打後既新槍 (唔計炒冷飯系列),即係由 FN57 開始就已經係用 15mm 飛機
所以馬記十年黎都係話乜乜大口徑飛機,其實根本全部新開模既槍都係...
係近年其他廠先開始鬥大,而又真係有大過馬記~

睇評論話 Blowback 力度同感覺似同廠 USPC,USPC 細支所以個 Feel 好札實,希望 G19 更好~

好想睇說明書但未搵到!

睇分解上身除左拍頭內管哭泣膠,基本上冇野同舊 glock 一樣
laylax 話對西係跟 18c 規格
跌管係 g22 己有,但好似未有金身跟住咁做
其他有 d 似 hk45 usp m&p9 溝埋

下身結構大致好似差唔多
除左成個中身唔同左,應該槍管會冇咁搖?
睇堺大叔玩,slide 比 hammer 拖住唔順個情況仲係咁
火控組外觀好似有乜變?

https://youtu.be/pRjb1jyUPa0
https://www.laylax.com/information/detail.php?news_id=188

引用:
原帖由 BLSK 於 26-10-2018 11:46 發表
但係今次slide應該無做肥?
展覽個陣都見佢入到Blackhawk槍套
今次佢講明係真鐵尺寸,入到真品槍套

已入手!
blowback 十分爽,感覺真係似 uspc
條膠slide好有心思,造到好似好似有 coating 咁有好精細紋理,但當然一渣上手就...
同舊glock共通零件有 slide stoper, trigget level 同成個 hammer 座連擊鎚斯牙
但 hammer 座本身都 redesign 過,遲少少試下互換
但因為 hammer 座本身結構冇改,slide 唔順既情況健在
中身 hopup 應改良後 fing 管大幅改善
暫時感覺非常良好,見到馬記今次舊瓶係裝左新酒

另外忽發奇想,馬記先做左個 2 邊 release 既匣,今次 restructure 埋 hopup 座,下支 glock 都幾有可能係有雙邊 release 加 g19 拆槍制位置既 gen 5 系列 bor

引用:
原帖由 ranger101 於 30-10-2018 21:30 發表
放工入到有名的窗店,從入店叫貨試窗俾錢出門,陣閒已賣出3件,相信好快沽清 要買趁手
我 7 點去果度西京童公沽清,入名搶買果 5 分鐘已見賣左 3 支

引用:
原帖由 jn_jona 於 31-10-2018 11:24 發表
戰術貓好似搞緊套鋼slide比佢了
咁快手?
有冇鋁 slide 消息呢?雖然今次成條 slide 厚左好多但都怕打 topgas 好快爆

其實條 Slide 都好靚仔,唔係光順膠面,扮晒有 coating 咁,但可惜膠就係膠,雖然都厚左好多但打落係 "啪啪" 聲,呢個真係扮唔到

圖來自道樂,附道樂 Review http://www.hyperdouraku.com/airgun/tm_glock19/index.html

話說... 支 G19 個 release 制都幾利下... 小弟練 reload 練到指公爆肛痛左幾日...
不過支野算係咁,小弟操左幾日,暫時打左半包 0.3 同唔知幾多支 topgas,只係試過一次條 slide 騎左上條軌度,但又未爆 wo,之前支 17 打左十零廿匣就爆 slide 了

引用:
原帖由 cky0311 於 21-11-2018 17:26 發表
有金架賣咩
未有啊,所以抱住打爆把就既心態操佢,點知我隻手爆左條 slide 都未爆

引用:
原帖由 ayaka 於 21-11-2018 17:28 發表

TOPGAS大約0.75-0.8J, 都OK, 等PDI出6.01黑管
19 原裝管長 87mm,其實心急既話可以用 M&P9 黑管頂住先~ 90mm,拉 slide 會突少少出黎

引用:
原帖由 BLSK 於 21-11-2018 17:49 發表
G17打十幾廿匣就爆slide會唔會誇左啲
睇黎師兄好手神

等黑管+1
我都有支17用黑管,好正
運氣既野話黎就黎~

32 123
發新話題