18 12
發新話題

水晶膠

水晶膠

圖中.10mm 請問有誰識倒水晶膠???
尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 mswong 於 3-2-2008 19:15 發表

http://i182.photobucket.com/albums/x165/m8mswong/jan08/CI ...
我識
不過倒到咁靚有難度

回覆 #2 zeta 的帖子

這年代d年青人難得禁謙!羅馬都不是一日建成!如果不是子彈敏感,我叫大陸做仲平!
尊重人格, 請勿抄習

正wor....有市場wor
射擊之道: 起射線上,無情,無欲,無念.射不動心.有欲之射,必成濫射;無欲之射,方成精射;無射之射,是為至射也.

回覆 #3 mswong 的帖子

我科學堂玩過...用10蚊整...不過攞d...好樣衰...

引用:
原帖由 ~火機~ 於 3-2-2008 21:19 發表
我科學堂玩過...用10蚊整...不過攞d...好樣衰...
我係chemistry society整嘅
不過整到成舊都係泡
好多放一毫子嘅同學仲搞到舊膠凹左

回覆 #6 zeta 的帖子

早知在香港揾曾Sir 喇!知唔知講邊個呀!
尊重人格, 請勿抄習

回覆 #4 hwtang 的帖子

我出子彈.............你出膠???
尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 mswong 於 3-2-2008 21:35 發表
我出子彈.............你出膠???
又好wor ~~~ 不過我無arms dealer牌
你比子彈我,我洗定8月15等去赤柱食西北風都得啦
射擊之道: 起射線上,無情,無欲,無念.射不動心.有欲之射,必成濫射;無欲之射,方成精射;無射之射,是為至射也.

幾年前有人私藏約9百粒子彈預備改裝做紀念品給比人發現拉左,又係和何X強有關連,因佢係X強的前顧員,大黃可有聽聞?
回來打疫苗

引用:
原帖由 mswong 於 3-2-2008 21:34 發表
係咪周星馳d戲入面教化學果個???

我木工堂整左個幾靚嫁,仲放左響度,記得倒模完仲要刨光先到靚

如果倒e d膠料要無氣泡的話....以我所知一定要用真空機先可以做到
人手做又想少d氣泡......就要混合d膠料時唔好攪得太勁.....攪到d空氣入左去
but我建議唔好用水晶膠.....有毒的.....
有d混合樹脂都可以做到....$$$都係差不多
玩得放心d~

視於吹乾劑和吹化劑的比例, 吹化劑不能下多,會即時出氣泡.
回來打疫苗

攪動手勢好緊要...
西門三傑 -- 西門慶、西門子、西門町

引用:
原帖由 mswong 於 3-2-2008 21:34 發表
曾sir在筲箕灣天悅有鋪頭仔
有時會見佢在裡面
而家唔知執左未

18 12
發新話題