發新話題

買槍新體驗,奉勸各位小心

引用:
原帖由 Kwind 於 20-11-2018 17:31 發表
純粹睇完個標題入黎仲以為邊間鋪賴野...有D咩花生食下

睇完又唔覺得係D咩伏...好多可能性可以發生

只可以話店員唔小心做錯野...反而師兄標題只用[ 買槍新體驗 ] / [買槍奇遇] 我覺得已經好夠

再加埋後面句  ...
我依家買nova kit已經懶到去炸彈手臂買
一係寄一係地鐵 好彩都未有奶過野

引用:
原帖由 Dave 於 21-11-2018 10:42 發表

呢D 野好睇行頭,
零售業比錯貨你頂多都係一換一,好少可會跟進「客人得到錯誤貨物後的損失」,
我覺得呢個情況下,師兄應該交番一隻「獨立」的TRIGGER 來一換一,花左亦沒法,店家錯先。
如果呢個都唔肯就抵 ...
50萬仲未比人炒

引用:
原帖由 Dave 於 21-11-2018 20:08 發表

生意係咁...計掂數RUN 盤生意唔難,但好多時RUN 到落去各種小問題可以令你賺都變蝕。
所以「管理」先咁重要,重要到可以成為一個術科。
然而賣玩具槍有一個好處,就係行頭窄,數埋出名既十間都冇,無太多競爭者 ...
以前會因為幾草野去間態度差既
依家唔差太多都睇態度

有一間去耐左 可能認得我 態度好左

引用:
原帖由 RCOOH 於 21-11-2018 21:28 發表
我會睇態度多過價錢,貴左都唔緊要,當支助你冷氣費。

遇過最PK既唔係鎗街,係鴨記,window shopping屈我係商業間諜仲要老細出黎侮辱兼襲擊,我直接去警局報案。從此果間野老死不相往來,免費送我都唔要。

而家 ...
邊間啊 以前對住嘉頓果間?

引用:
原帖由 kornhill401 於 22-11-2018 11:48 發表
福榮街呢一間店舖,係我唯一從未幫襯過的玩具槍鋪.
D價錢,我覺得佢仲7過'甜狗'.
同一支槍,可以貴過'嘉頓'成100元有多.
嘉頓仲係到嗎?
十年前岩岩玩果時成日去 佢係平過槍街一百幾十
依家冇玩國產槍 所以都冇去了

發新話題