發新話題

[others] 開放式槍店睇槍問題 - 應否扣雞 (bolt action rifle)

開放式槍店睇槍問題 - 應否扣雞 (bolt action rifle)

我諗好多人都知道, 槍街新開嗰間槍店, 開放式咁陳列咗好多長槍, 俾客人把玩, 拉下cock下槍, 試試手感, 其中有啲槍係bolt action rifle, 咁大家覺得睇呢啲槍時, 應唔應該扣雞呢? 因為bolt action rifle好似扣雞時會比較大聲, 再者多數人睇槍嗰時, 槍口唔係指向左就係指向右, 有時店內又會好多人, 我覺得扣雞好似唔係咁好  

個人經歷 - 曾經見過有位ching, 揸住支bolt action rifle扣雞, 隔離嗰2嗰人嚇咗一跳, 即刻褪後

DEL

唔知點解啲字出唔到

引用:
原帖由 LCH925 於 2-12-2018 16:03 發表

口語香港字有時會食字
謝謝, 改用edge browser先出到

引用:
原帖由 LCH925 於 2-12-2018 15:48 發表
射空炮本身對枝槍都唔好
個人看法係一般眼看手勿動,頂曬籠都係試拎半舉(槍口指地)
再多就好找數
可以拎上手「把玩」係好, 但扣雞就唔建議

引用:
原帖由 Dave 於 2-12-2018 16:50 發表
開張不久我入過去一會,只買了包BB 彈當支持一下 ( 暫沒見到想買的玩具 ),
然而比比下錢突然有人在身邊「BOOM」了一槍,是空氣槍手拉雞,看一下才發覺是散彈,估計是CYMA 空氣870,
那位少年是瞄準著前面「無人處 ...
空氣槍扣雞時好大聲, 就算冇殘彈, 扣雞發出嘅聲音都會嚇親人

發新話題