31 123
發新話題

不知名全鋼真木孖管airsoft Shotgun-JW-2000

不知名全鋼真木孖管airsoft Shotgun-JW-2000

孖管散彈槍一直是喜歡懷舊及西部風情的人的至愛,之前最常見到買得到的只有華山出品的,不過華山出得天一半地一半,只有長管沒有長尾托,虎頭蛇尾的不是味兒,雖然之後港台也有幾位高手自主研發過長托,但數量不多,而且華山這孖管散彈,用的材料只是鋁合金(亞鉛?),不太敢安心抝上抝下的入彈,直到早前有不知名廠商,做出一把全鋼的孖管散彈槍,其真槍為Century JW-2000,當然,我手上的只是airsoft gun .
上星期在”天堂”入手,因為數量有限,是特地請他們留給我的.包裝以仿古木箱襯以海綿,甚有特色,箱內為已大部份分解的槍支本體及PPS橙色彈殼兩粒,沒有說明書,槍身沒有什麼marking,只有簡單的”流水碼”,簡單組合後發現有一個不算問題的事情,就是抝動槍管的位置比較緊,可能要多把玩過幾百次來磨合 ,因為用PPS彈殻,所以設有內管,其實這設計對某些地區來說也未嘗不是好事,因為不用怕不法之徒改裝,操作方法為先撥開槍管鎖,放入兩粒彈殻,抝回槍管,拉起左右各一的撃鎚,扣壓左右各一的板機即可發射,槍身頂有一安全制,我沒有考究真槍有沒有這安全制.
這支孖管散彈不論用料及操作直逼真鐵,有人說售價半萬很貴,但我說只是幾千就可以入手這高品質玩具,算是合理價位

附件

14-12-2018 00:29

別人笑我太瘋癲 我笑他人看不穿

2 個讚好! TOP

後面既牆更吸引

引用:
原帖由 tf141 於 14-12-2018 00:31 發表
後面既牆更吸引
我之前放上嚟嘅相,後面都會打格仔,就係為左唔想喧賓奪主⋯⋯⋯⋯⋯唔好理後面啦

引用:
原帖由 jacko 於 14-12-2018 00:35 發表

我之前放上嚟嘅相,後面都會打格仔,就係為左唔想喧賓奪主⋯⋯⋯⋯⋯唔好理後面啦
後面好似槍舖咁
Btw 呢枝野唔知係咩開模鑄 幾似真野
有時玩具舊鋼槍都係行cnc出起晒角咁 怪怪地

好正 即係入左彈lock返管都要每邊各拉返hamner先射到?

如果有saw off版就好
不過都係無錢買

引用:
原帖由 BLSK 於 14-12-2018 01:02 發表
好正 即係入左彈lock返管都要每邊各拉返hamner先射到?

如果有saw off版就好
不過都係無錢買
Yes

非常靚仔,真是一支十分像真的AIRSOFT
原創小說:黑鷲

http://ck101.com/forum.php?mod=viewthread&tid=2660842&extra=page%3D3

好鬼正...個HAMMER設計整到成支海盜槍咁款

另提外話...之前睇MOA D相見到華山掛左支長管+長尾托出黎

Very nice!

But I like the display stand too.

引用:
原帖由 Kwind 於 14-12-2018 04:58 發表
好鬼正...個HAMMER設計整到成支海盜槍咁款

另提外話...之前睇MOA D相見到華山掛左支長管+長尾托出黎
華山嗰支我攞過上手,唔多掂,先唔講木質,佢呢個尾柄做得唔夠圓,有啲起角

引用:
原帖由 olw0978 於 14-12-2018 06:48 發表
Very nice!

But I like the display stand too.
淘佬大把呢啲刀架啦

Thanks for the tip!

多謝師兄分享 ,很經典,值得收藏
華山果支係壓嘩佬,完全兩回事,做工更加吾洗講。

個木柄同托d料同造工睇落都好好, 淨係呢兩part都值唔少錢

有木,有鋼 + 子子擊槌 已超級 頂瓜瓜la∼

31 123
發新話題