發新話題

新手想買槍己有心頭好

引用:
原帖由 48191 於 25-12-2018 21:38 發表
頗有趣,有些小朋友打得機多,個個玩Sniper,就係打中、遠距離。唔駛同人駁火咁易死,又可以一場執兩三隻。但事實上,未打過中、前場、冇報位能力、甚至連協同隊友都唔識,一味英雄主意打單泡嘅所謂士拉靶真係 ...
算口拉∼∼大部分新人玩果時都鐘意枝槍有幾長得幾長,個個諗住做士拉把好型好易∼∼玩得耐先越玩越短∼∼緊致型係得D”舊海鮮”先識欣賞佢絕妙平衡性既美感∼∼

引用:
原帖由 marcox 於 25-12-2018 19:20 發表

Budget 就預左2000-2700左右
其實我就比較喜歡Sniper/Sniper RIFE
點解要區分Sniper同sniper RIFE呢?

引用:
原帖由 48191 於 26-12-2018 11:11 發表
有啲GBB DMR唔係好重,只要唔裝到聖誕樹咁其實唔係話好重。
利申:用Marui砌緊Mk 12 Mod 1,本身唔重,但一落Harris腳架同GNP PEQ2就有少少重心向前......
仲有豬標既PEQ2搵到?!

引用:
原帖由 48191 於 26-12-2018 11:22 發表
紅犬個零月前仲有黑色,明搶得沙色。
好多地方得番沙色....我都吾明依件野出沙色黎做乜膠....😑😑

引用:
原帖由 marcox 於 26-12-2018 18:09 發表
其實本人有玩過CQB同野場 當然啦冇自己尊用既槍 問人借尼洛場打
可以係話半新手狀態 所以先係到開POST 問問咁多位有經驗既人士
有部分師兄回覆真係唔錯 都有比意見同建議 但有部分師兄就存在偏見(可能都係一種經驗 ...
既然你有心理就吾洗再多講,照去馬無問題,不過新手鐘意玩長野都吾一定一黎就要bolt action類甘高階向,可以搵Marksman rifle類去試下自己係吾係合適打士拉把位∼∼就算之後吾岩自己都可以當一般rifle打,係長D重D辛苦D...

發新話題