發新話題

[認真] 警方又擾民 - 私人地方搜到氣槍即刻以重罪拉人

師兄,我勸你去戒下毒、仇警毒,講真。

咁鐘意將法治擺口邊,真有需要執法時就叫擾民,人治。唔好講有JJ+或者火藥鎗,有黑底既,隨時可以拉你,你袋把生果刀出街都可以叉得入,就因為你係黑底。永糕老細就講到佢試過百密一疏批個有案底既人去上戰術堂,事後即刻比警察約見。

O記有名你叫有組織罪案及三合會調查課,比佢地拉得仲身家清白既,等於鳳樓有處女。你覺得警察咁得閒無風起浪咩,連上面公安都唔會咁得閒,早收工份糧袋袋平安好過。

4 個讚好! TOP

引用:
原帖由 queen 於 2-1-2019 14:16 發表
師兄,第一同第二段我好讚成,但最尾o個段,不能認同....

宜家查個身家清白只係o係牆塗鴉o既少女都用O記啦....
塗都睇時間同地方丫......

好人好姐得鬼閒去金鐘塗牆咩.......

又比人起底啦,其貌不揚而其心很黃很暴力丫!

之前有講毒土彈,而家玩到黃色真鎗,再亂落去,陣間香港變疆、藏隔離區,台灣行一國兩制就知錯。之前佔中已經有三個師戒備,一旦失控直接武力鎮壓,班"漣"漪盪"漾"仲覺得好好玩,而家上面國安已經做緊野,唔好當人死架。

我有收到少部份相關報告,亦試過親自面對班國安,各種安全措施搞到頭都大就係多謝班漣漾,回歸咁多年都冇出過事、相安無事,但就係2014後變天,蘋果唔講唔代表冇發生架!

任何野都有限度,真,乜野叫真,係咪全部符合資格都跳出黎選?

比你100萬個候選人,選完已經五年,不如唔好選。真又好假又好,到頭來又係政黨自我篩選,勢力重要過勤力,政黨緊要過政綱丫,票差太細就係無限重點鬧劇。

西九補選燒億幾,真普選容乜易每五年燒條高鐵?大白象wo!

總之果句,再玩大佢既,可能師兄們有生之年都會見到"香港市"、"香港经济特区",然後累街坊既遠走高飛,普通市民硬食大膠鑊,班子換血,你我冇癮,再大劑既,香港變柏林圍牆,到時大家攬炒。

引用:
原帖由 gabriel_wong 於 4-1-2019 12:06 發表

我覺得民主政體唔係完美,
但在民主政體下,執政黨係作出每一個決定都需要同選民交代係最公平,做得唔好就選過第二個
想問下閣下覺得咩制度先係最理想?
民主政體要做到向好既方向,首先要"民"可為"主",大家都可以嚴肅看待選舉,有足夠既宏觀視野而唔係純種自輪獅。瑞士果種理智民主反而值得一提,相當大比數否決無償派錢,否決取消義務役,真係為國家既將來考慮而唔係為自己。

做到瑞士人既程度,民主就有實際,做到瑞士雞翼既程度,民主就係一個包裝貴族政治既空殼。

師兄,條高鐵我都係承辦商之一既員工,港鐵班大型垃圾先係導致超支既元兇,唔好乜都鬧政府。

幾分鐘、幾亳子料既工程 (插條電話線,yeah) 拖到變三星期另加千五蚊牌費,計埋人力虛耗,用最低工資計都成2千蚊。高鐵,每人每日開工前登記係兩三個鐘,後期工作等開門又兩三粒鐘,七除八扣加膠層做騷,實際每日做得幾粒鐘,已經唔係有冇人偷工減料,係無事忙帶黎又貴又廢既惟一結果。

大工幾千蚊工,等緊照計錢,比港鐵d自以為是磨都磨走億億聲,5千萬真係神沙。

如果唔係短筋爆出黎搞大佢,大家就死咬一地兩檢,對山大王害死外判商、賺盡一分一亳最多嗌兩聲。制衡啊!有種踢大陸遊客喼冇種搞大抗議港鐵?

引用:
原帖由 pbay 於 4-1-2019 13:15 發表

一國 ?
咁中共去台灣島收稅未 ?
香港人仲未有得去中共國參軍同做公務員, 逃寶全國包郵(港台除外), 打電話返大陸仲係IDD, 大陸去香港航班仲係國外線,
點一國法.
香港電台嗌得最大聲果句咪答到你既問題。

"香港係跟普通法架!唔係中國憲法呀!"

一個行普通法一個行大陸法,法律條文同系統差N多,關於政務、商務、防務、通信、航空既法律完全兩回事,要統一、撤界,法律方面要跟邊個?跟大陸法?香港大量公司意外爆炸、民變都似,跟普通法就到上面爆炸,送埋你香港歸西。

呢D就叫兩制,係對雙方最少影響下做野。連法律線都打穿埋的話係武統。

DEL

引用:
原帖由 48191 於 8-1-2019 19:15 發表
原來真槍槍管可以就咁擰上去,長知識了。
QD鎗管,全寫iQ低左D,簡稱就係QD。

真還真,假還假,報紙佬一Q打哂所有人,仲要唔知邊度搵個磚加黎Bull Sheep,見到乜pul件仲加支SF scoutlight已經9成係玩具,真佢pat pat咩。

引用:
原帖由 紗夢 於 8-1-2019 19:38 發表

重有枝Glock26就似係堅
角落26應該冇出跳殼?1911就係明搶見過有。

唔奇,畢竟老美唔管手鎗管步鎗,就算加洲或加拿大條例要唔過10飛,細支丁本身都裝唔到咁多。不過,果支全自動SBR加手鎗握把基本上係LE ONLY,仲要加埋潮件,而且燈既裝法明顯冇考慮到muzzle blast,例如wire cutter骨如果冇度岩長度同配番適合既火帽,包皮過長,開幾下連骨都碎埋!

第二支仲有滅聲,玩咩!

頭先去買個靚mount果陣收到d風,永糕都勸d客低調d......

張相太矇好難睇,成鎗我傾向覺得係玩具,但個upper就有D鬼,有引氣管,而且"關鍵位置"有外力沖刷痕跡,至於未完成既lower,我記起有人係陳黑記講過相關既事,話乜寄粗胚黎之類,正正係捜到呢批野前,當日我去買左個DD黑棍仔。

引用:
原帖由 walther 於 10-1-2019 13:00 發表
其實 DIY 一枝射到子彈既槍唔難, 但冇真子彈都係冇用
https://www.youtube.com/watch?v=3jaHEr2yr6s
冇完整子彈都還好,以前普魯士德來賽步鎗都係牛油紙摺彈殼,問題係管制炮仗後黑火藥難得,精製過既硝酸纖維素既更罕有,比你偷偷合成到都冇用,仲要顆粒化,太粗小便彈太細連手帶鎗炸兩截。

最緊要頂住子彈呢範,冇子彈時鎗都係水喉通,有子彈時水喉通就係鎗。

發新話題