發新話題

[VFC] MK18 MOD 1

以前玩GHK M4A1,一直都想買個UBR砌潮槍,可惜響香港買比起美國貴一大截。到後來入咗個LMT,先發現Crane Stock嘅好處。到而家我支馬記CQBR落B5 System Crane Stock Ver 2,真係用唔番轉頭。但係UBR真心覺得極有型!
引用:
原帖由 piranharowana 於 5-2-2019 09:17 發表
終於換埋個UBR,自我感覺良好
究竟世界上還有神嗎?

如果你話LMT,玩零幾年呢支簫真係要買。但近年,B5 System嘅Gen 1同 Gen 2都有Issue,用料靚過LMT,平又平過LMT。表面咬花亦深過LMT少少。
Gen 2:
https://www.brownells.com/rifle- ... spec-prod45294.aspx
AR-15 Stock
https://www.brownells.com/rifle- ... urer_1=B5%2bSYSTEMS
LMT Gen 2:
https://www.brownells.com/rifle- ... 1779.aspx?rrec=true
我用Marui CQBR換條已經係Mil Spec嘅嬲嬲槍尾通,再落B5尾托,完全唔搖,非常確實舒服。
引用:
原帖由 piranharowana 於 5-2-2019 21:48 發表
我就係見UBR幾型,真係抵擋不住
但聽師兄講嗰個crane stock好似好正咁,又想睇下係點
究竟世界上還有神嗎?

托吓嘩。V記行真數,只要唔係ComSpec就OK。
引用:
原帖由 org 於 6-2-2019 13:27 發表
V記上MIL-SPEC通一定得
究竟世界上還有神嗎?

冇所謂,呢支簫用嘢雜都慣㗎喇!
引用:
原帖由 piranharowana 於 6-2-2019 20:09 發表
巢巢下屋企啲殘餘物資又揾到枝馬記P226,但宜家Seal好似已經換咗手槍?
究竟世界上還有神嗎?

理論上係。
但HK416D唔知V幾,Glock 19 係MOS。
引用:
原帖由 tf141 於 6-2-2019 21:24 發表

而家DEVGRU係咪以HK416 + Glock 19為主 ?
究竟世界上還有神嗎?

我下一支應該係VZ-61。頂!Spear Arms套木Grip冇哂貨。
究竟世界上還有神嗎?

SMG又有MP7A1 Navy、MP5N、MP5K PDW、SIG 553;
Rifle就仲雜。
你可以話呢支簫係Under 蘇冚入面,武器最多元化嘅部隊,至於DEVGRU更加唔駛講......
引用:
原帖由 jn_jona 於 7-2-2019 01:16 發表

好雜wor
長火步槍應該416,mk17為主
手槍仲有mk25,hk45ct
等其他師兄補充
究竟世界上還有神嗎?

CAG都雜,但印象中Devgru經費大過陸軍SF,每年個Purchase list水蛇春咁長,我諗呢支簫雜好多。
引用:
原帖由 tf141 於 7-2-2019 02:08 發表
同CAG比邊個雜d
究竟世界上還有神嗎?

唔奇
引用:
原帖由 tf141 於 7-2-2019 14:41 發表

例如AK?
究竟世界上還有神嗎?

高汁AK.....
KTR-03、 KTR-08嗰啲唔駛諗。
引用:
原帖由 RCOOH 於 9-2-2019 14:02 發表

yes,多數但唔焗限於AK。

就算用AK,都需要用合符當地環境既AK,忌潮件,而且產地型號都要小心,俄羅斯正廠、美國彷製品、捷克、羅馬尼亞等等極少流入中東同第三世界國家既高汁K都易惹懷疑,應該用56-1或者當 ...
究竟世界上還有神嗎?

砌兩支Mk12 Mod 1!?
引用:
原帖由 plague 於 9-2-2019 17:49 發表

Sorry off-topic   
真係要收斂一下了  新年前入了呢支

之後尋日又黎料......今日用現存零件組合到呢個look

幸好對手槍無太大要求 ...
究竟世界上還有神嗎?

發新話題