發新話題

[Marui] M&P9 Two Tone

M&P9 Two Tone

Mix and Match for Black and Tan M&P9

附件

12-1-2019 16:29

3 個讚好! TOP

引用:
原帖由 BLSK 於 12-1-2019 18:07 發表
想問下呢隻匣底好唔好用?可以放多幾多粒?
如果grip片有散賣就好了 無得散砌一支
匣底好用,入多左氣,頭段bolt back實D, 剛砌好未落埸試。

Grip 片一係收二手,因為一槍有三片

引用:
原帖由 no-name 於 14-1-2019 10:45 發表
想請教一下師兄支 9L 係用邊隻有牙外管的?可唔可以裝到長過槍頭既內管?
因小弟都係想咁咁砌,然後落支 138mm 內管,但買完 D 牌返黎裝先發現原來做唔到跌管卡死左的... 但普通 9 就可以過槍頭
我用 cow cow 外管加 comp 頭,138mm inner, 去到 comp 頭

Mag base 好用,原裝25rd, magpad 可以裝 32+1 rd
除此之外,會大力左 0.1J 以上 (ps, 只試左三飛)

引用:
原帖由 no-name 於 14-1-2019 13:40 發表

即係 COWCOW 外管 + 138mm 內管係可以正常運作唔駛特別改野?謝謝你!
Yup . But I just use original M&P9L PC plastic slide

引用:
原帖由 YMM 於 18-1-2019 23:51 發表
典解師兄個com頭反轉裝?增加後座力乎??
反轉左呀?仲以為 marking 向上

引用:
原帖由 rik-rok 於 19-1-2019 10:20 發表

D真鎗flash hider理論甘,
將鎗咀噴出黎氣體,向左右,左右上45度或下噴,
可能甘原因,所以樓主甘裝com頭??
純加長內管,裝飾黎架姐

有個 logo, 同一梯型,仲以為特登夾返支槍上窄下闊!

柒左

附件

20-1-2019 09:36

謝謝指教,改返好啦

附件

22-1-2019 21:24

師兄們,請問M&P9L可以用其他槍款之拍頭嗎?

我都換左九波拍頭,但係好似 bolt back 弱左
我見 cowcow 有出拍頭,寫住 HICAPA/1911/M&P9L 共用,所以先諗緊可唔可以裝隻 hi capa 拍頭落去試下

下身完全共用,我都有調黎玩

9L 個飛機口徑大約14mm, 9 就 15mm. 買普通版會好D

支 M&P9L PC 終於執好了,原裝拍頭好易 Jam 飛機同飛機彈弓唔夠力令到有時上唔到彈!

用電子卡尺卡一下原裝拍頭大約 13.7x mm. 我買nineball 9L 拍頭,因為 oring型拍頭所以唔會 jam, 但係因為9波拍頭細左,得 13.4x mm, 所以個bolt back力度細左好多!
最後我試左裝隻PDI hi capa 拍頭落去,居然合用,但要用回 9 ball 之拍頭螺絲及移除個拍頭塊片,PDI hi capa 拍頭 13.5x mm, 用落個力度實淨返。

另外飛機彈弓亦換了 cowcow 之140% 彈弓,算係解決了!

https://www.youtube.com/watch?v=5tz1xdHrTrY&feature=youtu.be

附件

30-1-2019 02:03

附件

30-1-2019 02:05

30-1-2019 02:05

發新話題