發新話題

[KSC] 邊到買到KSC SP2022 ?

邊到買到KSC SP2022 ?

想問下仲有邊到買到KSC SP2022 (System 7) ?
聽講台版已經絕跡,係咪真係完全冇得賣 ?
如果買日版會唔會貴好多 ? 香港有日版賣嗎 ? 日版打Topgas有冇Marui咁襟玩呢 ?
Shooter Design果套滑架外管仲有得賣嗎 ?
如果鎗買日版,咁匣仲可以搵到台版嗎 ?

多謝指教

引用:
原帖由 pmcoperator 於 16-1-2019 16:36 發表
重口味喎師兄,好奇問呢把有咩對你咁吸引﹖
型囉
SIG既手鎗不嬲好對我口味
可惜變化唔多,所以我冇乜買
而且我一向覺得DA/SA既手鎗比起SA手鎗設計複雜,同牌子差唔多既價位係比較抵買

引用:
原帖由 Kwind 於 16-1-2019 18:59 發表

呢支我當年買係因為生化危機3 入面有個傭兵係用佢...原本以為係COMPACT槍...點知上手先覺都幾大支0下
佢本身定位算係Compact鎗嚟,彈匣同P229共用
可惜我果枝係KJ P229,冇得共用

引用:
原帖由 Kwind 於 16-1-2019 18:58 發表
曾經擁有過....不過好似唔係SYSTEM 7....感覺BLOWBACK好流...最後放左...SYSTEM 7就未玩過

SD SLIDE的話...可能因為槍已絕版...早幾年記得曾經唔少槍鋪清貨....

最平2-300蚊有一條....2009...2340...乜MARKING都有....我諗唔少有呢支槍既師兄都可能入返一兩條做後備

出POST收既話應該有機會收到....但首先你要搵到支槍買先
未玩過舊系統鎗,但應該System 7性能可靠好多,反而後座力就理論上舊系統會勁d
KSC本身有出SP2009同埋SP2340,但印象中呢兩枝都唔係System 7版本,所以你講既可能會各自for番舊系統既SP2009同埋SP2340用,未必係俾System 7版本既SP2022用
不過anyway有鎗先講

引用:
原帖由 pmcoperator 於 18-1-2019 10:26 發表
喂師兄,二手區有人放喎

http://www.wargamehk.com/cgf/vie ... &extra=page%3D1
見到,但珍grip太貴
同埋唔知搵唔搵到SD slide set,我唔係太想要有牙外管

引用:
原帖由 ayaka 於 18-1-2019 12:37 發表
絕版日版連珍GRIP其實唔算貴
我意思係珍grip呢種玩意平身貴,唔係果位ching個開價高
同埋我唔係咁想要有牙外管,仲要係膠既有牙外管

引用:
原帖由 ayaka 於 18-1-2019 14:04 發表

明白, 其實珍GRIP都唔係好貴, 1X-2X鎂
之前有網店番過一支台版, 炒價2.6KUP好快賣左
如果好想要建議衝左先,台版金屬SLIDE都係跟膠外管
SD 套KIT就真係要等二手市場
如果普通版,萬一搵唔到SD Kit都可以照收丫麻
呢枝Tactical萬一搵唔到SD kit條管就跟一世
有牙外管如果係膠我唔係好敢扭野上去,普通版睇唔到就當冇事啦

引用:
原帖由 dickyan28 於 22-1-2019 19:47 發表

試試先.....24# 原文

人的口好喜好不一樣是正常, 我反而對TACTICAL管凸出前段特別有喜好, 例如M9.....
這樣幫到樓主嗎?
https://scontent.fhkg1-1.fna.fbc ... 34200274026_8488452 ...
師兄有枝普通管?
唉,而家slide又話難搵,匣又話難搵,已經覺得有點煩

發新話題