發新話題

[others] 想砌m16a4

引用:
原帖由 rho837 於 3-2-2019 16:57 發表
我支冇3 burst mod只係semi-auto only! 但個外形造到一樣!
但個身係咪burst字先

引用:
原帖由 48191 於 5-2-2019 00:19 發表
之前FN M16A4係一缐列裝,而家好似用M4 Carbine。
黎緊好似想全線玩m27/m38

引用:
原帖由 gainax 於 5-2-2019 00:12 發表

其實usmc知名度高d定陸軍
如是計頭炮唔係FN做一大批先打響頭
不過真鐵界傳FN質量>colt可能都有關係
邊個平買邊個姐 投標既野
陸軍m4a1最新張單好似係m&p中 650usd一枝

當年226係好過m9 買m9都因為平
前提係美佬睇Standard, spec

引用:
原帖由 gainax 於 5-2-2019 10:42 發表

而家kvva算ok又唔貴急可以玩住先既,不過玩緊馬記系統班玩家相信等得都唔會玩其他系統了,佢而家出mk18 次世袋遲下九成出gbb版,再之後賺夠M4身應該係時候出416了,

而家馬記都有416cnc kit可以解決,我個人最希望馬 ...
89式輕彈弓都打到三連 日本仔d野真係好癲

引用:
原帖由 gainax 於 5-2-2019 18:52 發表

應該冇?軍版既槍多數軍規級硬陽,除非好似沙色陽極做唔到,而軍規硬陽同玩具陽極硬度都差幾遠,
玩具壓鑄身應該做唔到硬陽或效果唔好, 所以做些啦曲係最好選擇了
沙色係做到的 scar個上身都係
但硬陽 同裝飾陽極工藝一唔一樣就唔知了
有人講硬陽係硬D only 但有人話根本兩樣野
我試過係個頭盔到跌左隻公發nvg mount落地
我都有米7高 跌落石屎地都冇花 個finish 好鞋似係硬陽
玩具鑄身會出晒沙坑 擠鋁都可以

引用:
原帖由 gainax 於 5-2-2019 22:01 發表

一直有個疑問, 好似m110沙定泥色係硬陽定漆面?
個種表面處理類似g28 upper似油多過硬陽

另外硬陽堅過裝飾陽極好多應該兩種製法, CRVV有測試過大蛇加錢種硬陽用利物都刮唔花
印象中有外國玩家測試用刀刮珍 ...
M110應該係漆 見過d close up圖 見到有d位脫漆
G28上身鋼黎的 應該係漆

引用:
原帖由 gainax 於 5-2-2019 22:07 發表

以前未有此啦曲會用邊種油?雕啦曲?
唔知wor "軍規焗漆"掛
glock都好似係焗油 所以市面上既glock slide都錯

引用:
原帖由 gainax 於 5-2-2019 22:16 發表

而家軍版coltd產品基本上個個廠都識做好易比人取代
玩左咁多年係時候比其他廠上位了

井記是馬仔花仲幾靚,全新冇了2手都少見
大蛇如果肯改用井記雕刻機刻字就正,到時客製刻乜字都立體了
井唔係壓字咩?
其實mass production開壓字模仲好
但玩具槍玩家 又話壓得唔平衡又剩 issue真鐵壓得好求其

引用:
原帖由 gainax 於 5-2-2019 22:51 發表

其實好多表面處理唔研究下都唔知乜"料"高仿到質感已收貨
通常玩具唔是焗油就係陽極or染黑/灰銀色鋼管個d表面處理易生鏽,
做些啦曲同鋼件氮化(深灰黃/灰黑吉打個隻)已好落本了
急打果隻漆係做得幾好 佢die cast果d身其實係漆
但做到陽極果隻感覺

引用:
原帖由 48191 於 5-2-2019 23:17 發表
事實,軍版求其壓㗎咋!一放響壓機下面定位就一嘢壓落去,玩具係精緻好多㗎!
壓字工時少好多 工時先最貴
但好多玩家都追求自我感覺良好 而唔係求真
如果冇睇錯glock都好似壓

發新話題