發新話題

[others] Mp5 gbb的推介

引用:
原帖由 TheOrigina1 於 27-2-2019 23:27 發表

下 無呀
咁無買佢既原因
V記個殻始終做得明顯靚,我諗呢點亦係佢最大吸引力
如果其他廠肯投資多d去外觀咁自然分薄左佢市場,亦假如佢肯大幅改造内部自然佔返其他廠市場,所以到最後各門各派自成一角唔做同一樣類似賣點產品爭過未必有肉食, 就算同款野通常你出左我唔入去爭除左非常熱門型號大家點都大賣。。

其實就算係唔改内構之下淨改夾, 靠上彈桿升起擋片扑唔到嘩佬斷彈咁設計唔係仲好?  不過真係正常改返內構一次性冇煩惱

引用:
原帖由 jn_jona 於 2-3-2019 18:17 發表

有坑匣之後出左修正版
雖然匣井都係斜左少少
但睇落都ok
可惜輕匣一直都唔出
匣井斜少少應該仲有得救
理論上將隻夾插入槍部同見光外露地方唔一致灣位已ok
即直-向後灣但起節, 只是重新設計夾入面上彈軌唔易搞我諗通常由得佢。。
其實好多gbb夾造型都唔太標準係我們呢次多人注意左

引用:
原帖由 RCman 於 6-3-2019 09:53 發表

其實不是大翻新,重點是換了全份bolt, 匣及下身切氣片
新版有停彈功能了。
彈匣上彈有個凸膠,無彈頂住個Bolt就不能再射。
新版斷彈設計同舊版原理基本一樣,唔計支煲後定左唔好睇
其實同以前一樣份膠飛機推彈桿撞夾上彈桿耐用度成疑,
遲下睇睇有冇廠出鋁飛機&夾上彈桿,用膠撞得多變型就。。。

引用:
原帖由 0050100 於 6-3-2019 13:23 發表
舊版set得好一隻飛機基本上玩埋bolt stop兩三萬飛都冇問題.
對這種停bolt方式個人反而冇咩投訴,最小野野實得,沒太多機關缺失,不拖泥帶水.
如果係咁似乎除左斷彈外觀唔好睇外都可以接受,
不過V記野要有決心先首衝觀望下先。。

引用:
原帖由 RCman 於 6-3-2019 17:35 發表

剛入手,原因係新舊版bolt, upper, lower,mag都可以互換。
對於我有MP5A3舊版的人士來講,想支A3打得開心就換新件入去,想掛牆就換番份舊bolt....得左
咁易升級有得諗,舊升到新版通用抵玩好多,
咁好多人可以復活支舊伴再戰

發新話題