22 12
發新話題

[KA] [突襲]SIG M17 Full Marking!

引用:
原帖由 慕清流 於 18-7-2019 18:54 發表
https://www.youtube.com/watch?v= ... vOY_waKnzEbLbX5fmuc
滑架彈弓好硬,Trigger一樣好硬,睇黎跟足真鐵磅數喎!
https://scontent-hk ...
師兄有冇磁石係手
我生得聰明得罪你咩!!!

引用:
原帖由 慕清流 於 18-7-2019 19:26 發表
擊槌係鋼,司牙係鋼,滑架鎖都係鋼,其它應該係鋁合金,唔似係亞鉛黎
感謝師兄, 聽落好吸引

引用:
原帖由 慕清流 於 18-7-2019 19:56 發表

後座力強大,仲有成支槍做得好fit位,插左彈匣搖佢都無聲,無虛位
好正咁

另外想請教下 慕清流 兄, 枝槍入面有冇跟任何類似紅點鏡mount 既物體? 謝謝

攞左, 講下少少感受

1. 支野俾人個感覺係vfc 做, 子彈型既飛機, 外管既彈弓仔, 鋼製既火控都有vfc 既影子...個人感覺係, e 支係vp9 既改良版

2. 外觀件, slide 頂指示器, 同拋殼勾鋼黎, slide stop 鋼黎, 至於take down lever, safety, trigger, sights, 回鏜杆, 應該都鋅

3. hopup 座同中身夾得好實, 唔似vp9 咁可以左右搖

4. 拉slide 果下既聲係好清脆, 同市面上金屬slide 槍既聲唔同

5. trigger 同 safety 硬到呀媽都唔認得

6. optic ready 條毛

7. 內管黑色

引用:
原帖由 Dave 於 19-7-2019 10:45 發表

轉自網上圖片

我都拆過自己果支, 發現後西果塊片係有用途...係固定chamber 位上方既指示器...

所以係設計上黎睇, 我覺得vfc 一開始就冇諗過原廠俾你上鏡

引用:
原帖由 RCOOH 於 19-7-2019 15:00 發表

請期待副廠自由西(sight)!!
都幾期待, 支野打落比想像中爽同順, 唯獨trigger 我覺得太硬, 不過改條軟d 都唔難

引用:
原帖由 vgrdragon1 於 19-7-2019 15:00 發表
已取貨。準度OK,換埋精密管就精神。仿真模組化拆槍方式有意思。係差在個鏡座。
我覺得準度都幾好, 買完vp9 之後對全vfc 系列驚驚地, 不過e 支又有驚喜, 7米到, 彈係打準星正下方, trigger 硬但冇拖泥帶水既感覺

引用:
原帖由 greycc 於 19-7-2019 17:56 發表
真槍可以直上LEUP DP Pro
然後CRW有玩具版,唔知會唔會有師兄去試下
https://www.crw-airsoft.com/leup ... l-mount-11337-p.asp
冇試既必要, 支槍根本冇mount

引用:
原帖由 Kwind 於 19-7-2019 21:38 發表
話說支野真係好打...有機會入多支落場粗用

而家用緊V記另一好評既HK45C落場...唯一缺點係彈匣入得20飛

兩支拎上手度過...長度相約...係GRIP長左少少同彈匣長D...但由20飛提升到28-30飛

上手感覺上仲輕過支H ...
係呀, e支blow back 好輕快, 同順

下身d 膠好厚, 比人好穩陣既感覺, 但係厚得黎grip落舒服果下真係冇得彈

火控設計佢都有心機, 除左順, hammer 特登整到好出, 直接係下身尾左邊度望下有冇啤鈴, 就知道壓左hammer 未

引用:
原帖由 Dave 於 19-7-2019 15:29 發表

始終出左1, 2 日,可以睇定D 先,照道理OPTIC READY 槍唔會裝唔到OPTIC 西...( 希望... )
如果個設計係卡住前面個洞再後面上2 粒螺絲固定都有機會完成安裝,唔洗掂中間塊黑版。
觀望下先, 聽台灣果邊講都會有adapter

不過都好既, 而家諗番起當初幫FNX 裝紅點都交過學費, 滿心歡喜以為搵到岩既鏡, 岩既螺絲就打到, 點知一開槍飛機扯爆左

原來螺絲長左

引用:
原帖由 慕清流 於 19-7-2019 21:50 發表

佢D白字應該食咗入膠身裹面,夾硬磨實會傷身,暫事當睇唔到無計
岩岩試左天拿水洗唔走, 應該除左夾硬黎冇計啦

引用:
原帖由 greycc 於 20-7-2019 13:50 發表
引用facebook上類似係負責人的說話:
“the optic will be available in shops by Mid to late October. Ask your friendly neighborhood shop. It's close to a romeo 1 sight.”
仲要等好耐
OPTIC 既野唔需要跟番佢...

而家最大問題係佢optic ready 既槍, 居然冇adapter

不過諗番其實fnx 45 都係咁

引用:
原帖由 vgrdragon1 於 19-7-2019 22:27 發表

依把M17老原嚟講都算貴,但真係值回票價,同埋SIG真係好Grip過Glock,點試都係。
係呀, 以前12xx 既vp9, 講緊已經包埋鋼parts 既價錢

不過又難怪, sig 食完, ka 又食多轉

引用:
原帖由 Dave 於 20-7-2019 17:12 發表
以前就係花錢買齊MARKING 高像真,而家係花錢唔比跟足配特虧設計,再送埋套餐無散叫一定要買自家紅點再夾多一層KA 代理濕腳...這個世界好邪惡...

btw .. 這次都會入...但下次再玩全餐無散叫就免了。
最痴線你知唔知係咩?

wgc 佢隻匣要40usd 一隻

你地d制甩油未(safety, trigger, takedown lever)

22 12
發新話題