16 12
發新話題

想買衝鋒槍

祝你好運
馬記MP7A1個Frame好易爆。
引用:
原帖由 黑夜之神 於 14-3-2019 00:12 發表
決定換馬記mp7玩下,希望原裝準星瞄會準過vfc
究竟世界上還有神嗎?

咁近距離,準星已經毫無意義。通常做Zeroing 都起碼20-25m。
你個Concept只是打機先會有。如果一枝SMG瞄4m幾都中,咁你枝槍真係「神槍」。
上次有個強國人響「充公」試Marui枝M9,係咁投訴話打唔準,我一路睇一路笑。
引用:
原帖由 黑夜之神 於 10-3-2019 05:18 發表
你意思姐係個準星近苗唔岩用,打低左都係正常?我聽日試下裝鏡先,再set返低小小,請問要裝鏡時原裝準星有需要拆嗎?玩落手槍最方便,又易苗,haha
究竟世界上還有神嗎?

睇對手係邊個,Antman 就...
引用:
原帖由 RCOOH 於 14-3-2019 16:43 發表
禾頂。有冇人可以教下咩叫歸零,咩係三點一線.......

不過就算係豬36C上個EOT,瞄準線同火線都係差幾吋姐,頂多射額頭變口爆,打肚腩變中J姐,我支西嘜同鎗嘴都係爭6cm唔到,問題唔大。

一般黎講都要用25米做歸 ...
究竟世界上還有神嗎?

First都叫貴?咁PDI Custom 咪天價?
我而家買日本內管,已經唔響街舖買,直接去日本網站買,起碼平一大截。
其實PDI係有Taylor Made Service㗎...
引用:
原帖由 ner 於 15-3-2019 03:07 發表

曾經想整類似, 但搵唔到短外管
短極都係10.5"
First果條又太貴
究竟世界上還有神嗎?

如果冇VFC MP7A1 V2,我會話非常好。
V1係垃圾,我曾經有,後來轉KWA,而家V2一出,V2跌眼鏡地竟然好過KWA。
引用:
原帖由 黑夜之神 於 25-3-2019 17:16 發表
準備入台板ksc mp7,師兄點睇呢枝?
究竟世界上還有神嗎?

SMG係得KWA高汁,支VZ61同M11A1,清屋好幫手。
引用:
原帖由 黑夜之神 於 26-3-2019 02:48 發表
想請教下,除左馬記,vfc之外有無邊個品牌係更高質素?例如有咩外國品牌?
究竟世界上還有神嗎?

「米海軍」嘅係A1鋸棍落「明確火」骨,再上支Tango 「Up」棍仔(非QD)。
而家V2冇棍送骨咁正!?
引用:
原帖由 tf141 於 29-3-2019 14:31 發表

冇棍俾番條骨你,等你自己鍾意裝乜就裝乜
Navy SEALs好似都轉用骨板,我自己就鍾意棍版,唔洗煩
究竟世界上還有神嗎?

五米就可以Zeroing ,真心覺得勁。
引用:
原帖由 黑夜之神 於 3-4-2019 16:45 發表
已試新槍高低準星,用托或當手槍感瞄,試左5米好準喎,無打低,唔同上次果枝低好多,感動  
究竟世界上還有神嗎?

請爬文「XX米歸零」。
引用:
原帖由 黑夜之神 於 3-4-2019 18:23 發表
點整zeroing?係唔係新槍係感?
究竟世界上還有神嗎?

即係咁,十米打罐先得60% Hit Rate,如果枝槍又係我嘅,我一早由窗口掉咗枝槍落街。
引用:
原帖由 黑夜之神 於 3-4-2019 21:29 發表
試左十米打罐又ok,10中6左右,感覺上次果枝太低,呢枝淨係低小小
究竟世界上還有神嗎?

玩具槍係差不多功能上仿真,但材料並不仿真。所以你可以用Bolt Release掣,但咁樣個Bolt Lock/ release掣非常快蝕係常識。
至於手槍,除咗1911系列,其餘打哂子彈,換完匣,再拉番Slide已經可以解除Lock slide同已經上咗彈。
引用:
原帖由 黑夜之神 於 5-4-2019 03:03 發表
下,可以感解lock架?安全起見解完又打一下空槍?用bolt lock原來唔好,感手槍可以點做?
究竟世界上還有神嗎?

仲有一點,我已經唔係第一次講,你一定要同枝槍做Zeroing 。以香港室內/外場嘅環境,用20-30m做Zeroing 係好正常。你話5m用前後Sight上到靶係非常唔正常,因為枝槍本身根本唔係設計打5m內嘅嘢。
最後,真係麻煩你最好得閒爬吓文先再問。呢個論壇本身資源豐富,你所問嘅嘢其實以前亦有師兄問過,大家亦曾經都答過哂。你唔爬文,等同浪費哂以前各師兄的心血。
引用:
原帖由 黑夜之神 於 5-4-2019 19:30 發表
明白,師兄我昨晚拎hi cap 4.3試,bolt lock後再拉條slide都無用,我拉住禁release制再拉就得囉
究竟世界上還有神嗎?

萬惡嘅一體式膠外管。
引用:
原帖由 ~~方~~ 於 5-4-2019 22:47 發表

開hopup
開hopup
開hopup

我支vfc mp7係2014 年 5月買, 如果冇得救既我都唔會留佢咁耐

你果支仲要v2黎
究竟世界上還有神嗎?

冬天腳軟,最好將多餘的Bolt Carrier 位Cut走。
引用:
原帖由 0050100 於 6-4-2019 00:11 發表
救指點V1除左枝膠管小心踫撞外,又有咩問題呢?
我果枝係頭水,唔覺有咩古怪
究竟世界上還有神嗎?

壞不在飛機,在個亞鉛Frame。
引用:
原帖由 黑夜之神 於 13-4-2019 06:27 發表
其實馬記支mp7如果換左紫膠,白飛機仲易唔易壞?成日心思思想買埋
究竟世界上還有神嗎?

16 12
發新話題