發新話題

[others] M16a2 gbb

引用:
原帖由 jn_jona 於 10-3-2019 15:21 發表

We其實好多年前都做左個prototype
但係唔肯出 可能係搞唔掂個3連發
其實Colt M16a2有Auto版唔一定3連發,除非玩公發軍版..

其實我們只要拎現成A2上身開模就出到A2,壓鑄成本低望DTVV身都明咁就唔洗投資咁大風險,
我們本身有做M16A3齊哂A2硬托同20吋外管膠托,只要換件A2上身就完成好易出到,拖咁耐都唔出我估真係極冷門唔夠單開...

之前問過d相關做CNC kit人士,都係話睇巿場走向,即系統/型號越熱們出機會越大,
冷門野就因散貨慢/工時較長影響售價(CNC 一個upper 鑼M4上身快過A2/A1,鑼一條G系滑架又快過M4上身好多又包大賣),
而可能賣出10件M4上身先賣走一件A2,所以應該多數呢個問題先唔出或賣好貴圍返盈利冇計,
等得唯有期望繼續等平民kit..

引用:
原帖由 jn_jona 於 10-3-2019 18:03 發表
可能真係90年代冇vietnam war同2000年代反恐戰咁吸引
聽up越戰dxm177 m16a1vn其實都冇想像中咁多人玩散貨唔易,8~90年代短命a2,ro727 m733唔是有2套戲出名多人留意可能冷門到未必有gbb 一跳已經m4起步,雖然m4老式軍版outout地但每間廠近乎都生產一支,海量局你買仲有曝光率

引用:
原帖由 matthong 於 10-3-2019 20:01 發表

鍾意嘅人保守估計起碼四條
小弟未有4條不過唔知點解AR入面中情8~90年代批oldschool
可能男人浪漫鐵西瞄夠粗獷 一加鏡加多d配件變得好斯文
因你唔會見呀諾同rambo係以前電影打大赤膊支槍有咁高科技落場

引用:
原帖由 dickyan28 於 10-3-2019 21:38 發表

Black hawk內有安裝7 hole Handguard的M4,但99.9%瞳孔內只看見安裝著6 hole Handguard的7系。
Ro727,m733標準常見配置應該都係6窿,我諗7窿似係後期民版復刻或當年少量試作搞出來, 之後既Xm4(真正M4前身)都轉用新7窿粗身手托

引用:
原帖由 vgrdragon1 於 11-3-2019 02:32 發表
小弟亦是M16A2的愛好者。原因在於A2比A1設計及用料更現代化,但又比M4及其他甚具戰術性的後輩更樸實簡潔。HEAT及Black Hawk Down亦係小弟最愛的電影之一。
小弟所以玩具槍亦儲了Viper Tech的M16A2。全A2設置:管、木 ...
師兄支野砌得好靚
自從M4開始冇左固定手揪又加左魚骨其實已經變哂味離原本設計者支ar15/m16外型好遠,雖然有另一種風格同味道又實用,但作為老兵都像鐘情舊世代,同問位老玩家要akm ak74定踢的高Ak一樣

如果唔係呢邊賣得貴好多我應該早一兩個月已經入左支,
心肝已漸痕銀行提現金

引用:
原帖由 Pvt.King 於 11-3-2019 14:11 發表
由初初開始玩GBB已經等緊廠出A2, 明明咁iconic, 但等到依家都係得Viper出, 玩唔起
A2真係冇計,以往計買到既話幾年前平極都要5字頭買支cnc b0mber未計改鋼煲,而家最後希望都係大蛇架嗱,其實大蛇台灣賣唔係想像中咁貴,印象中最平29800TWD=7900hkd,如果人多買唔知有冇優惠? 不過唔知揾邊度有得咁訂

引用:
原帖由 dickyan28 於 11-3-2019 16:57 發表

台灣買AR-15硬尾托尺寸槍, 運費肯定超越想像以外.....我在#記16A4停產後才想要, 結果只在台灣找到剩餘的一枝, 沒辦法只好忍痛槍更貴運費貴情況下付款!!!
其實可唔可以上下身拆開重疊包裝好先運?體積即刻縮短好多最多唔要原裝盒 師兄可否暗示一下台灣運支A4過來=幾魚

引用:
原帖由 matthong 於 11-3-2019 17:17 發表

露天舖我就未訂過,不過在蛇友會問過大蛇老問劉大大,香港人想買蛇一定要找CxW,所以先得到過A2上身價錢
去個邊買唔是問題,問題是本地價完全唔合理
係呢度買v記豬香港等等gbb同台灣價相差冇幾,但買蛇要比多千幾2千普通消費者我諗唔太接受到 以前我香港買過蛇完全冇呢回事。。

引用:
原帖由 dickyan28 於 11-3-2019 18:16 發表

有外包裝才能通過正常報關程序…拆散式隨時被誤解以為走私軍火呢!!
由於事隔多年印象已矇糊,要找一找記錄才能告知…只記得當時確實是目定口呆(指看著運費項目),但同時間亦被心裡面魔鬼立即麻醉自己…絕版全新 ...
原來如此感謝知訊 ,師兄當年是直接聯絡台灣經銷商代寄?
其實我有諗過揾代購網買,佢地專人集齊一大批貨先寄返香港唔係直寄應該收費唔貴,但氣槍d野未試過同台灣初速高可能要降火,一陣溝通唔好怕奶野一直未行動,唔知各位師兄有冇相關經驗

估唔到想買支咁貴gbb台灣方面大量有售,係呢邊都有難度各大舖都唔入蛇。。
希望大蛇同香港呢邊更多合作,令好物容易受惠帶比大家買到心頭好

引用:
原帖由 vgrdragon1 於 11-3-2019 18:15 發表

多謝G兄欣賞。香港地寸金尺土,長槍不會儲得多。考慮金錢及空間,心水槍款及配置一定審慎,一定有愛。
除了蛇蛇之外,見過派BXXBer最像,但有興趣的師兄第一眼就要入手,不知是否絕版貨。
G兄所儲的727亦是劇毒 ...
我萄葡就真今次比師兄毒到 分享是美德放多d毒先多人加入大家庭一齊玩嘛 期望成功入手先最多捱半年面包

引用:
原帖由 vgrdragon1 於 12-3-2019 06:10 發表
小弟第一把蛇係M4,而家已經易手,當時用RAS骨裝上一些普通的配件,重量都覺容易疲勞。M16雖然長了不少,但護木及槍托輕,反而比M4 RAS輕巧。到現在又推出Key Mod/ Geixxele等又解決了當年的問題。
M16裝埋m203先夠氣勢,不過需要強勁臂彎落場先輕鬆駕馭

都係正正經經粟米筒啱實戰一d

引用:
原帖由 dickyan28 於 12-3-2019 11:21 發表

CGF特色, 不明不白的原因不明......

接上題, 我指不用這個HANDGUARD加203.....
?_nc_cat=102&_nc_ht=sc ...
理論上m203只是扣係太陽環内則同槍管位置,其實個上面手托好似除左隔熱同裝炮尺外作用不大 呢件handguard xm177版本都有,
唔知係味同一原理A2用得返原本膠托?不過樣好怪。。?

倒轉M4用M16樣膠托好怪

引用:
原帖由 matthong 於 12-3-2019 16:38 發表

呢個hand guard 就真係難搵
唔知呢件叫咩名堂?

引用:
原帖由 0050100 於 14-3-2019 11:32 發表
A2應有的性感
3連發係過癮既,如果唔是早排等錢洗放左支3連發版大蛇,
而家有得砌返3連A2

發新話題