發新話題

得罪講句,沉迷玩war-game果d人性格都有問題!!!

主要問題固然係wargame本身有暴力元素(打氣槍唔會死人就唔係暴力?唔好玩啦...)
但老實講,乜嘢沉迷都唔好
呢個世界不乏因hobby搞到散盡家財日既人

其實睇返果堆post你都可以見到有唔少偏激既wargame友,講到香港好似會好似Syria咁會突然打仗,然後班唔打game既人會死哂咁(事實上中東本來就係冰封三丈非一日之寒,香港所謂革命?求其派飛虎隊班人都收得啦...)
只能夠話本身wargame比人印象唔好,一啲太try-hard或者太暴力偏激既黃絲既人兄聲又特別大令人覺得wargame友們都係咁,一樣米養百樣人,冇辦法

不如話 連登根本冇高過...

引用:
原帖由 rho837 於 31-5-2017 10:33 發表

20架! 主要買! 載去外國屋企放㡳! 冇計工作壓力大要relax一下!

我都賣走左6架車同配件! 今星期賣走三部車!

一架16年Mondraker Foxy R carbon team 花; 一架intense tracer carbon; 一架Carb ...
Ching真係好有米......

其實講到最尾,有興趣於wargame,軍事etc,唔一定代表鍾意血腥暴力,亦唔代表唔能夠控制自己
令我諗起高達TURN A "高達只係機器,正確使用能夠幫助人類」
能夠自制甚至加以活用既話就冇乜問題
(同埋加上WAR GAME只係個花絮一樣既存在,真正問題最後恐怕都只係錢)

引用:
原帖由 louisli 於 31-5-2017 16:32 發表
喂點解講講下會出現黃絲呢兩個字?
我識得的WG友有唔少係紀律部隊
請留意唔好亂扣帽子

我係見一堆中共打嚟香港乜乜七七咁周圍飛,講到好似大陸解放軍會突然衝落香港打仗咁,諗落都唔似係一般人會講既嘢,果時打字除咗好似以前既自己咁之外冇諗到其他嘢...

我無意話WG友全部都係黃絲,只係話連登果堆特別偏激既人兄,ching勿緊張

引用:
原帖由 sovietarmy2012 於 31-5-2017 22:40 發表

著少少更好
呢句堅

發新話題