發新話題

在香港如何可以合法玩實彈射擊?合法擁有的真槍的閹槍又有什麼特別?

引用:
原帖由 48191 於 1-5-2019 22:42 發表
https://youtu.be/arXsEn-1MRc
泰國紙水低,唔打5.56,都叫OK。
話就話水紙低,但泰國打,佢D靶場個定價貴
成六七百蚊先得個30飛

打5.56好狠貴,原因在於Range其實冇得供應,要打都係託Range向泰軍買,成十幾廿蚊港紙一粒。
引用:
原帖由 阿堅 於 2-5-2019 10:22 發表

成六七百蚊先得個30飛
究竟世界上還有神嗎?

回覆 57# 的帖子

明白,感謝🙏

回覆 62# 的帖子

怪唔之得向泰國啲AR全部都係打.22啦⋯⋯

引用:
原帖由 PSIR2 於 28-3-2019 23:40 發表
昨天我才上返這個討論區,玩汽槍我自問已經out out 地(想順便問問Sig 551 GBB 是不是只有GHK? 我希望有軍用版本的顏色), 反而希望推動一下實彈射擊及閹槍,因為想當年想玩卻非常苦惱,完全找不到門路。
好,到底香 ...
係咪九華徑返生?  上年年中好似已經講過會有機會, 可否PM詳情 謝謝

引用:
原帖由 阿堅 於 2-5-2019 10:22 發表

成六七百蚊先得個30飛
睇你去咩場地,泰國果邊一般來講 9MM HKD$6/1粒- $15/1粒 的價錢都有。
泰國是拉差有間叫LIGHT"子彈", 價格相對相宜.
買子彈打。 槍&保護裝備都係免費提供。
但缺點係地區偏遠,槍款較少, 子彈彈頭不是FMJ。

打1911俾枝「金盃」你算係咁。其他Range入匣入彈都要專人同你入,呢間冇咁煩。
引用:
原帖由 laukw123 於 2-5-2019 13:08 發表

睇你去咩場地,泰國果邊一般來講 9MM HKD$6/1粒- $15/1粒 的價錢都有。
泰國是拉差有間叫LIGHT"子彈", 價格相對相宜.
買子彈打。 槍&保護裝備都係免費提供。
但缺點係地區偏遠,槍款較少, 子彈彈頭不是FMJ。
究竟世界上還有神嗎?

引用:
原帖由 48191 於 2-5-2019 13:55 發表
打1911俾枝「金盃」你算係咁。其他Range入匣入彈都要專人同你入,呢間冇咁煩。
呢間D槍都叫新淨, 係款少。
我覺得入彈匣/入子彈都少事... 有D地方燒M870 係要專人幫你PUMP槍比你打一發, 之後要比把槍佢幫你再PUMP

殘廢餐
引用:
原帖由 laukw123 於 2-5-2019 13:59 發表

呢間D槍都叫新淨, 係款少。
我覺得入彈匣/入子彈都少事... 有D地方燒M870 係要專人幫你PUMP槍比你打一發, 之後要比把槍佢幫你再PUMP
究竟世界上還有神嗎?

我上年年尾去左清邁打左兩次
第一間打左s70 goldcup 不過D彈明顯係reload彈,槍既狀態一般般
另一間就打左357 s&w同870
好似每個套餐1800定2000 THB
30飛9mm/.45 ,357同12GA好15+8
基本上我同佢講話我打過,佢都唔理我,由我自己入彈自打

引用:
原帖由 阿堅 於 2-5-2019 16:25 發表
我上年年尾去左清邁打左兩次
第一間打左s70 goldcup 不過D彈明顯係reload彈,槍既狀態一般般
另一間就打左357 s&w同870
好似每個套餐1800定200 THB
30飛9mm/.45 ,357同12GA好15+8
基本上我同佢講話我打過,佢都 ...
好多都會用RELOAD彈,成本平好多,  除非你玩IDPA, IDPA考試果時會比新子彈。
清邁係咪333軍營??
套餐$1800即係都要$450 HKD, 想問有咩槍玩? 幾多飛? 想了解下個價

上面我講果間LIGHT子彈, 我同佢講我有玩過, 佢見我入彈都幾順,就由得我玩,仲主動幫手拍片(唔洗$$,可能佢博我比小費)
佢有會員價,  50發9MM/.45/.38 都好似係1200THB, 12G仲平 50發先800THB,唔知係咪打錯價錢。

佢有一個非常取巧嘅會員價,你一上IDPA Course已經叫入咗會,再買子彈就平到笑。
引用:
原帖由 laukw123 於 2-5-2019 16:51 發表

好多都會用RELOAD彈,成本平好多,  除非你玩IDPA, IDPA考試果時會比新子彈。
清邁係咪333軍營??
套餐$1800即係都要$450 HKD, 想問有咩槍玩? 幾多飛? 想了解下個價

上面我講果間LIGHT子彈, 佢有會員價,  50發 ...
究竟世界上還有神嗎?

上任何一個課程都送"會員",最平1天手槍基本訓練, 好似1萬幾泰幣,之後買子彈已經半價了。

引用:
原帖由 laukw123 於 2-5-2019 16:51 發表

清邁係咪333軍營??

上面我講果間LIGHT子彈, 我同佢講我有玩過, ...
一間係清邁gun club ,有glock 17/19,s&w686,不知名雙排1911,870,.22 AR
佢D plan 基本上係1800起跳,基本30粒pistol or 15 粒12GA or 50飛22
可以打兩支或三支,D彈數同價錢再加上去,佢有一堆plan

打reload彈個間個名係泰文我都唔知係咩,佢就得支s70 goldcup ,9mm hicap同支22 AR,價錢都係咁上下

9mm HiCapa
引用:
原帖由 阿堅 於 2-5-2019 18:40 發表

一間係清邁gun club ,有glock 17/19,s&w686,不知名雙排1911,870,.22 AR
佢D plan 基本上係1800起跳,基本30粒pistol or 15 粒12GA or 50飛22
可以打兩支或三支,D彈數同價錢再加上去,佢有一堆plan

打relo ...
究竟世界上還有神嗎?

發新話題