發新話題

在香港如何可以合法玩實彈射擊?合法擁有的真槍的閹槍又有什麼特別?

引用:
原帖由 PSIR2 於 29-3-2019 02:42 發表
我其中一支最鍾愛的Sig 551, 不是最近期閹的,我估香港不會太多人有,售给我的店家也話賣了沒有辦法再入口。外國更是,因為佢有Full Auto 及3 round burst selective fire modes, 正常冇閹的在外國,基本上民間 ...
其實deactivated gun到手會唔會好貴 或同新槍價差好遠

引用:
原帖由 PSIR2 於 29-3-2019 16:45 發表
全新槍價加人工,二手可以好平。我有支二手M870, $4xxx, Browning HP $5000-, 算新浄。之前朋友Colt detective special brand new $8xxx.
咁二手買賣洗唔洗咩手續呢?
有機會都想收藏返枝beretta us 9mm m9

引用:
原帖由 PSIR2 於 7-4-2019 20:02 發表

基本上同實彈槍牌一樣每年續一次牌,不過閹牌正式叫Exemption Permit豁免許可證咁上下,比槍牌易取得多。另外正常一般在近續牌日子前一兩個月會去存放地點即係你屋企,檢查槍械是否仍然存在,例行公事,正常情況 ...
如果打得既真鐵係咪要存放係槍會
聽過下 真鐵係唔可以過海底隧道 唔知係咪真呢?

引用:
原帖由 黑夜之神 於 8-4-2019 03:15 發表
下,氣槍唔可以擺屋企咩?
運動氣槍即係奧運射擊果d

引用:
原帖由 PSIR2 於 4-5-2019 01:08 發表

印象中十年八年前我响Wargameyau 攪過一次去觀塘會。之後又帶了幾個朋友仔去閹槍店,他們都忍不住中了招。我估那邊是附近區域唯一一間可以給我們親手摸摸未閹的Full Auto or Select fire 槍槍
即係間閹槍店入面有未閹既槍?

引用:
原帖由 PSIR2 於 4-5-2019 06:06 發表

對,因為入口時未閹 ,你俾咗錢先本地閹,像街市買游水魚咁,俾了錢先劏。當然還有一些熱門型號會有已經閹了的存貨。
好奇想知閹枝手槍要幾錢
如果入口真鐵黎再閹 會唔會有口徑限制/彈量
Eg.入枝m107 or m240

引用:
原帖由 PSIR2 於 4-5-2019 08:54 發表
我見過類似Mini Gun 6 管槍,夠不夠呀?不過老闆說價錢是天文數字,Glock 17 我估計$7000/8000 全新計。之前Browning HP 舊的$4500/5000, 舊的Remington M870 好像$3500/4000?
太貴的就不值得閹咗佢,曝臉天 ...
Icic我以爲佢會限制入口 入唔到就閹唔到

Glock $7000/8000 係槍價+閹槍手工?

引用:
原帖由 PSIR2 於 16-5-2019 01:39 發表

事情是這樣的,印象中他們一星期開三日,每日夜晚開三個小時。
據聞好多時啲大sir帶埋晒啲朋友啊丶靚女呀咁去玩,咁如果你見到啲比你高級的大Sir喺度玩,咁你是否會自動自覺讓大 ...
真係膊頭有花先玩得

發新話題