發新話題

其實香港落場大家喺以aeg定gbb為主

其實香港落場大家喺以aeg定gbb為主

其實一直都想問呢個問題,自己一直以來兩種都有玩開,但係一般落場以aeg為主,始終gbb對天氣好敏感而且彈匣太貴,同埋gbb玩唔tactical reload(彈匣唔可以撞地)......所以想問下大家喺以aeg定gbb為主
Gbb wish list
g36
g3a3
hk ump 9

小弟其實係拿不定主意,小弟就快考完試,準備再落場,唔知轉用gbb好定繼續用aeg好
g36
g3a3
hk ump 9

引用:
原帖由 stevechau 於 2-4-2019 23:36 發表

最簡單既決定方式......你群果班玩乜你玩乜囉
反正手槍都係GBB GA啦, 我自己玩開就算對AEG都盡量用GBB出去玩
但點都仲KEEP住支低火不快頻兼用彈弓匣既AEG做後備長火囉
小弟跟開班同學全部因為成本問題全隊用AEG
g36
g3a3
hk ump 9

Gbb vs gbb
Aeg vs aeg
Fair is fun
g36
g3a3
hk ump 9

引用:
原帖由 tf141 於 3-4-2019 14:37 發表

Marui嚟緊新出果枝次世代MK46得唔得先
次世代系統一開始好吸引,跟住見到彈匣唔能夠同一般電槍共用即刻冇晒興趣
g36
g3a3
hk ump 9

引用:
原帖由 ++朗++ 於 3-4-2019 10:26 發表

彈量先係主要問題
好多玩AEG都係係咁full
gbb完全冇優勢
早排加入左一個由外國人成立嘅香港wargame團,打game所有槍gbb,aeg,ptw一律semi,另外香港有一milsim主辦機構也限制全部槍semi同埋電槍一定係用彈弓匣,所以應該唔會出現師兄口中嘅情況
g36
g3a3
hk ump 9

引用:
原帖由 tf141 於 3-4-2019 15:04 發表

限semi-auto冇意義架喎
一係就限每匣彈數
Aeg只可用彈弓匣
g36
g3a3
hk ump 9

引用:
原帖由 mos1208_hk 於 4-4-2019 22:56 發表
A&K枝249 GBB等到天荒地老
M249如果係gbb,就無得好似aeg咁狂掃
g36
g3a3
hk ump 9

回覆 47# 的帖子

所以,小弟作為一個實用型玩家,玩返aeg好啲
g36
g3a3
hk ump 9

回覆 55# 的帖子

香港分化無咁嚴重,台灣果邊gbb aeg互相排斥得仲利害
g36
g3a3
hk ump 9

回覆 69# 的帖子

我一開始睇中aeg喺貪佢槍款多、彈匣通用性高,而且可以唔使擔心tactical reload嘅時候跌到隻匣漏gas

g36
g3a3
hk ump 9

引用:
原帖由 tf141 於 9-4-2019 15:25 發表

好奇一問,點解唔考慮限每匣彈數 ?
因為如果只限總彈數,可能電鎗可以一匣600發,GBB要15-20匣先可以做到
而且當火力壓制既時侯,電鎗可以毫不費力咁行住扣雞,係唔中斷火力壓制既情況之下轉cover,但係GBB可能 ...
會需要槍友自律只入30粒bb入彈弓匣,同埋唔好唔記得,彈弓匣最後嗰幾粒係用唔到嘅
g36
g3a3
hk ump 9

發新話題