發新話題

[others] 幾年冇入來...Sig P250D 終於有冇出過GBB?

冇出到,一枝DAO既手鎗,仲要去到GBB世界,好難有市場

引用:
原帖由 bennytsang16 於 3-4-2019 11:37 發表
停咗產?仲短命過 Colt Detective Special,咁香港 CID 仲買唔買到新槍同零件?唔通過幾年又要換槍?
明顯係P320踏腳石
https://www.thefirearmblog.com/b ... 50-is-discontinued/

引用:
原帖由 ++朗++ 於 3-4-2019 12:39 發表

我最初都以為係
但係P250係DAO
P320係striker
都唔同
但係個模組化概念係一樣

引用:
原帖由 ++朗++ 於 3-4-2019 12:51 發表

都可以咁講
可能DAO個市場真係細
P250既鎗管、彈匣、下身都同P320共用
DAO我諗警用市場較多,私人購買應該真係好少

引用:
原帖由 PSIR2 於 4-4-2019 10:34 發表

打唔響就M10都試過,係子彈問題。我支250會kick 住個slide, 要用力向後拍撞先可以再用,有時候要拍好幾次...Glock 17 完全沒有呢啲問題。
但CID issue 一定是250喎,香港唔同老美, 應該唔可以陀私家槍喎?
唔係個個部門都用P250Dcc,係大部份便衣仲用緊左輪既年代,當中有某d部門已經用緊半自動手鎗,咁用乜? 當然就係Glock 17 / Glock 19啦

引用:
原帖由 vgrdragon1 於 4-4-2019 13:32 發表
香港警隊只有特別部門及水警小艇隊MERT,可配戴Glock當更,從前及現今亦然。
一般軍裝及便裝警員的手槍過去幾十年至今均是Model 10,探員手槍是DS或P250。
唔係喎,我記得未買P250Dcc果陣已經有便衣帶半自動手鎗

引用:
原帖由 jn_jona 於 5-4-2019 16:48 發表

好新淨 可能icac冇咩action要帶槍
Btw 依家d玩具都幾似真鐵
拎枝換左鋼slide既vfc g19都扮得下
要細分既話 真鐵用壓字marking
下??呢枝做display架咋下話?
話時話個serial number 幾得意,ICAC034

引用:
原帖由 jn_jona 於 5-4-2019 21:48 發表

都係
但個serial no.會唔會係張訂單係佢 比佢自定no.
可能係,冇理由咁啱掛

發新話題