發新話題

[others] 幾年冇入來...Sig P250D 終於有冇出過GBB?

引用:
原帖由 PSIR2 於 2019-4-4 10:34 發表

打唔響就M10都試過,係子彈問題。我支250會kick 住個slide, 要用力向後拍撞先可以再用,有時候要拍好幾次...Glock 17 完全沒有呢啲問題。
但CID issue 一定是250喎,香港唔同老美, 應該唔可以陀私家槍喎?
向後拍撞?

[qui]vgrdragon1[/iote]原帖由 [] 於 2019-4-6 00:52 發表

即係Lock-Rip-Work,半自動手槍清除故障方法之一。
先鎖後滑架,Mag Off,然後再重覆拉放滑架多次。

我分別遇過兩次Glock的Stoppage,打完第一槍滑架不能回復Battery Position,兩次都係燒到好殘Glo ... [/quote]

Racking / power stroke 我明

Or 後拍 定 拍後面 fully home?

兩個操作

引用:
原帖由 PSIR2 於 2019-4-6 15:23 發表

我咁耐槍,一直都是拉滑架,最多除埋mag, 已經可以解決問題。係支P250咁衰,久不久打完幾槍,個滑架復位之後,成支槍鎖死晒,英文可以用Frozen形容,因為太實,拉唔郁,我會上下反轉支槍,用滑架前面撞落& ...

O華O尼 D O甘危險, 結構問題O咼, 直頭send番廠整o拉

引用:
原帖由 screwupman2022 於 2019-4-6 21:59 發表

O華O尼 D O甘危險, 結構問題O咼, 直頭send番廠整o拉
Ben哥,你諗.有情況支手槍條slide同frame之間好似用膠水咁粘埋一齊分唔開..."個滑架復位之後" "太實,拉唔郁"...? [/quote]

大家年輕人   哥字太重愧不敢當

假設機件正常...

難道説...手感是這樣的練成的?

發新話題