發新話題

[Marui] AR系要有馬記這樣的表現才有信心用來打3gun

GHK係鋼!?
師兄,真槍都係鋁咋喎!
馬記都係鋁身。
引用:
原帖由 cky0311 於 7-4-2019 17:54 發表
馬記係咪亞鉛身
ghk鋼wor
究竟世界上還有神嗎?

領先現在時空;
更跑赢平行時空。
引用:
原帖由 ~~方~~ 於 7-4-2019 21:49 發表

領先美國
究竟世界上還有神嗎?

AG通,MilSpec。
骨要馬記專用,否則要落Adaptor。
引用:
原帖由 Dardoman 於 8-4-2019 13:25 發表
想問一問各位用開馬記AR的師兄:

馬記的AR能否直接用真數尾通?
D骨又要不要改餐死才能上到?
有冇啲好少少嘅身去玩呢?Thxs!
究竟世界上還有神嗎?

其實KWA Recoil重呀!不過匣更重囉⋯⋯
引用:
原帖由 gainax 於 8-4-2019 20:57 發表

好大分別...
淨個ROF 同bolt lock都完全唔同,仲有超水準氣化同準度,未計夾重量同外觀差異好大
放支馬記同KVVA係你面前比你打兩夾我諗速磅水, 畢竟2009~2010?系統vs2016加上價錢爭一段距離,
但始終玩開仲有人鐘意 ...
究竟世界上還有神嗎?

Tears of the sun!光頭神探支Aimpoint反轉咗裝!
引用:
原帖由 dickyan28 於 8-4-2019 22:29 發表
事實上絕大部份電影內出現的M4/M4A1, 與實際上服役中的配置會出現很大的差距.......

暫時以個人觀察所得, 只有對"BLACK HAWAK DOWN"與"HURT LOCKER"內出現的槍械比較認同, 雖然仍有前後鏡頭轉接時的變了另一枝槍械 ...
究竟世界上還有神嗎?

你真係冇記錯。
引用:
原帖由 avegetables 於 9-4-2019 00:50 發表
我如果沒有記錯 kwa ar 彈匣800g
marui 450g
究竟世界上還有神嗎?

MOD 0下身又有呢個Marking ,通常係M16A1下身。但事實上Mk 18 Mod 0不只有M16A1下身。講白啲,軍版真係乜都有。
有一期416得個Upper,下身係M4A1.....
引用:
原帖由 Dardoman 於 10-4-2019 06:29 發表

http://www.wiitech.com.hk/produc ... 766&path=57_164

師兄們, M4身加了MK 18 MOD 是否不對?請指教!
究竟世界上還有神嗎?

MWC只賣Kit,我枝Mk 12 Mod 1就係MWC,造工唔錯。
其實香港好似有貨。買完套Kit交俾師傅搞,成件事非常簡單。
尾通換AG,再訂LMT尾托、後西同KAC棍仔。去Q記買個二手PEQ,買埋個Aimpoint同珍Wilcox Mount,再響呢度收Surefire M9xx,買VFC個M4 Silencer連鋼火帽,訂埋個WII Tech M84 Gasbuster,成枝軍版Mk 18 Mod 0搞掂哂!
引用:
原帖由 Dardoman 於 10-4-2019 17:21 發表
如果有20Kbuget,師兄們會點樣搞支marui mws?齊改槍計!
如果又要睇得,又要打得!
你們會點樣配d補品件呢?Thxs

唔知就咁訂一支返嚟得唔得呢?勞煩師兄們比少少意見?
http://www.modelwork615.com/sh ...
究竟世界上還有神嗎?

我的確是買了兩枝Marui AR,論穩定性著實太好。
回正題
MWC哪來尾通?用AG可也。
對不起,我不用Z Parts鋼件,委實不知。但是真的有必要裝鋼外管?
引用:
原帖由 Dardoman 於 10-4-2019 19:39 發表
謝謝師兄的分享!

你是否切兩支呢?一支是MK12 mod1,令一支是MK 18 mod 0!

18 mod 0 的電筒、尾托、其他組件我都有,不過就放晒喺大蛇的身上!

另外,想問問 MWC kit 的尾通是否 Mils spec? 可否裝 ...
究竟世界上還有神嗎?

其實唔係冇投訴,而係鑊氣唔重。
最大嘅問題在頂骨條數唔係Standard M1913骨,上真Mount真鏡係爭少少。
上條靚內管,飛機/Bolt Carrier勤上油保養,表現絕對係中上!
我並不是要吹捧馬記,因為馬記亦有失敗之作。但AR系GBB係非常成功,所以一直等佢出416...
引用:
原帖由 Dardoman 於 10-4-2019 21:14 發表
明白!收到!即是馬記AR論性能是沒有投訴!
Steel outer barrel 是我衰格,要求像真!

參考而已,我已有一支大蛇416D!
https://shop.jkarmy.com/mwc-cust ... rui-m4a1-mws-gbb-bl ...
究竟世界上還有神嗎?

外管係鋁。
我一直想問嘅係,真係有必要裝到咁重?
我以前用GHK M4A1,一樣係裝到變聖誕樹。但一打掃管笏呢啲場要上山下海,就真係God Bless you。
引用:
原帖由 avegetables 於 11-4-2019 00:01 發表
marui原廠係鋁管定亞鉛管?鋁管的話和鋼管可能差一倍重量 如果考慮像真我覺得換鋼外管是第二步 第一步是換dust cover
究竟世界上還有神嗎?

搖?我掉幾次槍都未見有事!(我枝係CQBR),又裝Surefire M600U同Aimpoint M3S連Wilcox Mount,完全夾到實一實。
引用:
原帖由 Dardoman 於 11-4-2019 14:22 發表
各位師兄們,

再想問下,原裝馬記條RAS搖唔搖?㚈管搖不搖?裝SF電筒螺絲mount 穩唔穩? 裝KAC 膠棍搖唔搖?
Upper 裝Eotech 又搖唔搖呢?

我呢兩日上網做功課:

https://thereptilehouseblog.com/20 ...
究竟世界上還有神嗎?

聽聞唔係咁得。原裝匣改改佢已經好好打。
有一點要留意,我之前剩係落油落Bolt Carrier 度,飛機兩邊對翼求其落少少,結果唔係咁順;後來改習慣,用完要抹乾淨,落場前一日落番多少少油,順暢度100%。
引用:
原帖由 Dardoman 於 11-4-2019 16:30 發表
謝謝師兄的分享!咁我用返原裝的RAS就算啦!留返啲錢買多幾隻匣好過啦!

另外一問,你們有沒有用過prowin的匣?
掂唔掂呢?
究竟世界上還有神嗎?

最後有一點一定要謹記,Bolt Carrier頂粒螺絲要確保收緊(剛剛好緊即可)。本人隊中有個地獄黑仔王,玩乜槍爛乜槍,十枝有九枝新槍都可以玩到打柴。佢嗰粒竟然鬆咗,跟住撞花咗個身內框同頂爆個飛機。我哋研究咗好耐,發覺其實冇乜機會鬆......
究竟世界上還有神嗎?

發新話題