發新話題

[Marui] AR系要有馬記這樣的表現才有信心用來打3gun

引用:
原帖由 tf141 於 7-4-2019 18:13 發表

又嚟鋼身M4
鋼神?!
我諗到一個近ar系統既真鐵鋼身只有g28
Upper係鋼

引用:
原帖由 rYaN 於 7-4-2019 19:46 發表

果個垃圾身係鋼!?
師兄小心律詩信啊!

引用:
原帖由 dickyan28 於 8-4-2019 22:29 發表
事實上絕大部份電影內出現的M4/M4A1, 與實際上服役中的配置會出現很大的差距.......

暫時以個人觀察所得, 只有對"BLACK HAWAK DOWN"與"HURT LOCKER"內出現的槍械比較認同, 雖然仍有前後鏡頭轉接時的變了另一枝槍械 ...
要認真砌一枝軍版都唔係咁易
努力中

引用:
原帖由 gainax 於 9-4-2019 21:20 發表

師兄砌緊支乜打算用乜件? 只要有銀彈事半功倍
事先聲明 我係犯賤 拎we底砌
依家plan緊買colt 4 position通
前面份a野有frd放比我
但其實如果真係要追細節大把野要改 我ras都係用緊井勝 護片就kac

Sight我買左matech 但上身骨條數錯 上唔實
等緊有日zparts出鍛身比we
Peq15玩具做得好差 peq15la5果水做得比較好 但兵仔冇la5玩 應該買fma黑色peq15
鏡用緊高仿既aimpoint m4 但其實我有t牌ta31 唔捨得裝上去
電筒我有m951kit02

引用:
原帖由 gainax 於 10-4-2019 16:25 發表

vve都唔差起碼真數身易搞同gi夾外型做得幾好,如果銀彈夠至少鍛身(r@7075身vve賣得好平印像中千尾,可以買空白身拎去搏下揾kono壓馬仔)
然後把槍最大面積既件例如ras,尾托,手柄用rs(最好買到c0lt件唔好৿ ...
Ra錯位太多了 之前都唔覺 比你一言驚醒洛克人
如果可以改ptw upper就易搞

槍管都可能會換 we原廠黑色管 灰色火帽
印象中真鐵唔係咁

Grip 托唔貴的 但條4 position 有d難搵同貴
如果要追得好足forward assist都有得追

引用:
原帖由 gainax 於 10-4-2019 21:14 發表

師兄如果你已經入了魔想跟足細節 Z件都有2,3處做得唔夠好都唔知up唔up好
但壓字咁正都值得買既,要平平地R@都可以接受原來千中都有件6061

只係要改哂鋼管鋼內件鋼小零件又鍛身投資咁多銀,落去我們到要諗諗將 ...
馬記都值得諗諗
但睇下到時z出身比佢果時用唔用到真數外觀件
Z冇r@咁大鑊 仲接受到 r@個magwell位真係好肉酸

另外蛇仔好打嗎?

引用:
原帖由 gainax 於 11-4-2019 10:47 發表

鋼管一勞永逸,抗彎抗撞性好過鋁管好多,早前味有師兄支mtr撞爛左火帽牙?缺點只有重過鋁管幾百克有得考慮既,如果支槍唔加任何配件淨用鏡,可能用左鋼管仲輕過加哂電筒同peq既鈻管前節,
如有14.5吋以上外露槍管 ...
其實仲要考慮balance
鋼管有機會前重後輕 副手扶槍 前膊弱既話會好攰
原廠管爛左先算啦

鋼管對我黎講都係滿足自己

引用:
原帖由 gainax 於 11-4-2019 10:07 發表

馬記要改哂外觀件其實真係好金,只是同等投資放去馬記到2手值過我們,佢連小零件都是亞鉛又特別前節&尾通設計,要求高d基本上個身都要鍛成個皮所有件冇得留抵
所以一直買現成性格比抵hi過散砌,咁得大蛇井成vfz係 ...
如果玩g記 可以諗諗買7075壓字身 但聽過唔係好岩數
Mag catch位拎左ptw數

Btw 我覺得vf_ 鍛版都ok 但唔係兵仔樣式
要改返轉頭
唔知依家v記v3 m4系得唔得
但有樣野可以肯得既係 想要都買唔到

引用:
原帖由 gainax 於 11-4-2019 13:53 發表

G記7075壓字身係鍛定cnc先? Cnc我有鍛就未玩過唔知有冇相睇下?
Vfz 改返gi兵仔樣易啦,拆哂骨托落Rs已搞掂仲賣得返配件出去 當時價錢唔貴好似5千幾包箱幾抵,但冇左馬仔版拳好似停產了冇得諗
Cnc身 應該冇出過鍛7075壓字身

Vfc鍛身當時出都一槍難求 問題係個系統唔知掂唔掂
擁有過2015版 都覺得麻麻地

引用:
原帖由 dickyan28 於 13-4-2019 09:31 發表

其實很多時只是犯了拍照的相同錯誤, 焦點弄錯了.....
公發的軍版槍械特色, 一般人都認為: 必須要是一棵掛滿各式各樣模組戰術用品的聖誕樹, 否則就不會像樣!!

但事實上, 一般人沒有注意到.....軍人獲得的配發 ...
前sling我都加左個座(唔知叫咩)轉左係側邊出

我大概想砌2010時期既陸軍兵仔款 m150都搵返無耳仔版本

發新話題