36 123
發新話題

JBL MS402 床頭播歌的骰好聲

請教樓主, 現在的JBL.是否在美國造呢?

引用:
原帖由 reniless 於 25-4-2019 12:20 發表
問錯人呀,你哋幾時有見過我有專業回帖啦。
我係諗住掛羊頭賣狗肉擺住個位貼下福利相咋。

JBL Tuner FM 藍牙播歌兼聽電台
平時用藍牙喇叭連接手機、平板聽歌聽到悶悶哋,想轉口味聽下電台節目的話 ...
謝謝樓主給予小弟'眼睛'福利.

引用:
原帖由 olw0978 於 26-4-2019 06:47 發表

什麽年代了?今時今日當然是祖國製造。。。

BTW,J 記幾年前被三叔買起後,內部大地震,許多資深一點的工程人員都離巢,現在的 J 記未被收購前都已經不是昔日的 J 記。。。
謝謝C Hing給予有關知識. 似乎以前D美國名牌,9成不是MIA了.

引用:
原帖由 olw0978 於 27-4-2019 06:42 發表

不清楚你指哪些牌子,除了 J 記,其他如 Altec Lansing 之類都早已遷移到祖國生產了

至於 J 記其實一直是哈曼旗下的品牌,但由於哈曼被三叔收購,所以 J 記也被納入三叔旗下了。J 記是我們的直接競爭對手,不單 ...
連Altec都入埋大陸, 咁'馬蘭士',英文唔記得點串 都怕...
謝謝C Hing給予有關知識.

引用:
原帖由 olw0978 於 27-4-2019 11:54 發表
Marantz 早就日本佬買起左 N 年,其後又同 Denon 合併成立 D&M 公司,而天龍在上海有廠,所以。。。

D&M 前年被另一美佬公司 Sound United 收購,因此 Marantz 這牌子又重回美佬公司,但品牌價值已一直沉下去了~~
謝謝C Hing又再分享有關Hi-Fi界的一些知識.

引用:
原帖由 reniless 於 27-4-2019 15:53 發表
Hi-Fi用嚟打機就最好,一隻game 4, 5百打足三幾年,一路打一路等出第二集。
Hi-Fi發燒友,一定唔捨得咁做卦.

回25#

謝謝樓主的好介紹. 請問何處有辦睇呢?

引用:
原帖由 reniless 於 28-5-2019 11:33 發表
大疆出品當然去大疆睇下。
謝謝C Hing給予答覆, 請教'大疆'只有網購嗎?

回45#

樓主真係識得揀國家,西班牙真係值得一遊.
會否去埋葡萄牙呢?

樓主真係識得享受人生. 小弟我真係羡慕不已. 祝旅途愉快.

曾在某個TV旅遊節目介紹,買隻羊仔都係幾百港幣.
主持人話,可惜唔可以帶返香港.否則...

引用:
原帖由 loveless 於 8-7-2019 11:03 發表
沙地極權專制私相授受, 又大搜捕緊巴勒斯坦人.... 和平過旺角.
只要你埋'國際大俠國'堆,做乜都得,一定和平.

回96#

現在的科技,真係日新月異. 不知效果如何?

引用:
原帖由 051039 於 7-8-2020 20:03 發表

個MV幾好睇,女主角叫咩名
周 C FU對女人,真係有品味.

引用:
原帖由 tf141 於 9-8-2020 21:29 發表

Julia
係wor!都幾似呢位.

36 123
發新話題