16 12
發新話題

[Marui] 第58回 静岡ожみЁъみ 2019 東京сюユ新商品 予想

HK45 Tactical唔係一早有?
89式係GBB? 係之前果枝既衍生型?
不過今次都起碼有枝V10

話時話佢枝FNX-45 Tactical都仲未見街

引用:
原帖由 BLSK 於 27-4-2019 16:11 發表
我估暑假前應該有掛 希望啦
FNX-45 Tactical呢個款其實我麻麻
更何況我已經有VFC黑色果枝
我只係想佢嗱嗱聲出咗佢move on去下一枝

引用:
原帖由 gainax 於 27-4-2019 19:39 發表
馬記出多d 唔同款Z系統好過, 手槍成支冇幾多件留低我就唔買佢黎改
最好快d出埋HK416同埋SCAR-L
我應該最少會買其中一枝

引用:
原帖由 Opica 於 30-4-2019 13:21 發表

另一支帶起既係MK23

反而我仲諗緊搞唔搞支snake 1911
直接買WA果枝 ?

引用:
原帖由 Opica 於 9-5-2019 10:17 發表

如果係一盒2支就有D興趣。

其實個comp頭係動畫原創?
1盒兩枝??$5000蚊一盒囉

引用:
原帖由 Dave 於 9-5-2019 19:37 發表

當年都好多人在馬記M4 出之前又話一定好貴又不像真又易爛又食唔到TOPGAS 最後冇競爭力收皮...
咁大家都是估估下,不過有些人估得準一些有些人主觀一些和離實際市場反應遠一些...現在是2019 年,托賴馬記M4 GBB  ...
其實所謂$6000至$8000呢個range都幾大
如果係$6000我諗都仲有一定支持者既,上到去$8000就真係差d了

引用:
原帖由 channet 於 9-5-2019 22:46 發表

其實6k一支次世代已經好誇張,佢唔係有咩大突破咁賣6-8k係好進取
$6000一枝次世代雖然貴但都唔算好誇張,如果$8000就真係誇張啦
差成二千銀喎大佬

[quote]原帖由 gainax 於 9-5-2019 23:41 發表

如果日圓低

引用:
原帖由 gainax 於 9-5-2019 23:41 發表

如果日圓低匯率都要6~8k港紙算幾貴的一支玩具,
唔係好明今次賣點係邊可以突然升到成2支次世袋價位?本身次世袋唔平了。。。話鋼身都合理有原因肯比多d

假如只係aeg+片中普通ebb震動機能要8k我估多數日 ...
Dave兄話番到嚟香港5算先係6-8k,如果日本仔買可能要成皮野

引用:
原帖由 gainax 於 10-5-2019 00:16 發表

日本仔消費力好高唔同我地港台,流行玩wa m4個陣九萬yen買派身都有人砌記得當年日圓高企。。。本地賣3500已經比好多人彈貴
今次真係唔知有幾多重大突破,不過馬記市場策略定得咁高企,一定有諗過有日本市場消化先 ...
的確人地消費力高d,不過有時日本仔追求既野未必同我地香港人一樣
我見有d日本牌子做既gear價錢拍得住甚至超過歐美真品,但係一樣有唔少人買,香港人俾得起錢但唔會有人肯買,只會買番歐美真品

引用:
原帖由 gainax 於 10-5-2019 00:56 發表

佢地可能容易賺錢冇所謂又鐘意消費當買開心,唔同一般香港人鐘意格價比得起錢要買樣最值得,所以以前日圓高企好多出配件既廠會優先考慮賣日本,定價比本地高一節+賺日圓匯率
嗯...我係到諗會唔會係日本仔比較放膽係做一d佢地應為係innovative既野? (最後成品是否成功另計....)
$8000 - $10000一枝次世代,係香港可能真係冇乜人肯買
但係日本仔可能覺得係將一枝LMG次世代化係一件相當有新意相當創新既事,講真Marui更唔make sense既野都出過,如之前果枝sound effect版本VSR....相比之下呢枝次世代其實唔差,只係貴
相反,一枝出過無數咁多次既軍版1911,如果有鋼身有靚finish開價$10000係香港又係一堆人去搶去訂

引用:
原帖由 48191 於 10-5-2019 07:19 發表
咁FN 57排第幾?
FN 5-7我有買

呢個款唔太喜歡,雖然都算實用得嚟夠特別
但係就唔會Marui又換slide又換身了,一枝VFC原裝足矣

引用:
原帖由 罪與佛 於 3-6-2019 16:31 發表
不知幾多馬記膠frame手槍就係差廠出個下身
一來刻字不佳,二來馬記手槍膠frame把玩一年半年左右總會有種開始痴手之感
我果兩枝XDM....等到2046

16 12
發新話題