發新話題

[Marui] 第58回 静岡ожみЁъみ 2019 東京сюユ新商品 予想

馬記出多d 唔同款Z系統好過, 手槍成支冇幾多件留低我就唔買佢黎改

引用:
原帖由 tf141 於 27-4-2019 20:16 發表

最好快d出埋HK416同埋SCAR-L
我應該最少會買其中一枝
416同刀巴L/H應該會gbb化除非厭錢賺太多
係睇下幾時賺夠次世袋先出,出416既話m27都有機會話哂美老有用
到時泥色鏡同ta11又係另一個問題。。。

已有次世袋骨出支mk18 gbb版應該冇難度。。?

引用:
原帖由 geoprotex 於 9-5-2019 17:39 發表
馬記電Mk46都叫價$8K, 咁一枝M249 GBB賣$9K就相對超值, A&K知道呢個消息會唔會重新考慮量產GBB呢?
8k係味鋼身鋼管先? 如果係類似豬P,lzt鋼身full marking有收藏價值包埋震動可能仲有249迷會買,但以馬記作風外皮8k一支震動電槍,就真是馬記迷先捨得投放咁多銀彈
Amk如果知真係賣得唔出gbb就笨左

引用:
原帖由 jn_jona 於 9-5-2019 19:25 發表

馬記依家進取左 唔知會唔會沖鋼身加cerakote
不過我放棄左aeg了
有gbb 249先會入
就算gbb 我都希望係100-200發一箱 彈弓推彈
唔想好似沙鎚咁
馬記如果真係佛心出鋼身,大多數仍會係槍身顯眼地方加日本製造字,咁樣賣8k...
如果計Feel始終電槍同氣動既操作/Blowback/槍聲差異大,冇所謂既話仍然接受到摩打齒輪聲玩電槍其實實際過玩GBB,
其實只要唔叉gas改叉其它氣體已經冇氣化問題,249咁大支又大彈箱空間大要設計到拖喉唔外露唔係做唔到, 只係而家冇廠肯投資咁多做一件前景未明產品,
如果夠腳人人比10K,8k,D廠要做出黎有乜唔可能
呢次唔知有幾多人科水

引用:
原帖由 tf141 於 9-5-2019 22:54 發表

$6000一枝次世代雖然貴但都唔算好誇張,如果$8000就真係誇張啦
差成二千銀喎大佬
如果日圓低滙率都要6~8k港紙算幾貴的一支玩具,
唔係好明今次賣點係邊可以突然升到成2支次世袋價位?本身次世袋唔平了。。。話鋼身都合理有原因肯比多d

假如只係aeg+片中普通ebb震動機能要8k我估多數日本仔先肯埋單 ,
因為日本仔工資高買支amk aeg版都比香港貴好多 ,佢地打1J内馬記唔洗改已夠玩又耐用,係外國同港台一定要改力又要改埋rof,帶動耐用度減低,唔係日本地區欠缺原裝件又未有補品長久玩壞就上神台,冇突破表現就R頭想吸引邊方面玩家。。

講震動台灣煲ebb震動仲chock過次世袋
如果馬記8k做震動249有市場,可能遲下8k買到鋼249震盪版??

引用:
原帖由 channet 於 9-5-2019 22:46 發表

其實6k一支次世代已經好誇張,佢唔係有咩大突破咁賣6-8k係好進取
放係以前top年代lmg短缺,有人出已經249好珍貴就值既。。。

引用:
原帖由 tf141 於 9-5-2019 23:52 發表

Dave兄話番到嚟香港5算先係6-8k,如果日本仔買可能要成皮野
日本仔消費力好高唔同我地港台,流行玩wa m4個陣九萬yen買派身都有人砌記得當年日圓高企。。。本地賣3500已經比好多人彈貴
今次真係唔知有幾多重大突破,不過馬記市場策略定得咁高企,一定有諗過有日本市場消化先咁自信,外地市場針對高薪一族。。

引用:
原帖由 tf141 於 10-5-2019 00:20 發表

的確人地消費力高d,不過有時日本仔追求既野未必同我地香港人一樣
我見有d日本牌子做既gear價錢拍得住甚至超過歐美真品,但係一樣有唔少人買,香港人俾得起錢但唔會有人肯買,只會買番歐美真品
佢地可能容易賺錢冇所謂又鐘意消費當買開心,唔同一般香港人鐘意格價比得起錢要買樣最值得,所以以前日圓高企好多出配件既廠會優先考慮賣日本,定價比本地高一節+賺日圓匯率

引用:
原帖由 tf141 於 10-5-2019 01:09 發表

嗯...我係到諗會唔會係日本仔比較放膽係做一d佢地應為係innovative既野? (最後成品是否成功另計....)
$8000 - $10000一枝次世代,係香港可能真係冇乜人肯買
但係日本仔可能覺得係將一枝LMG次世代化係一件相當有 ...
呢支249到港賣6k上落(唔超過2支普通次世袋價位)應該仲有班鐘意次世袋系統既人買黎落場,去到成8~10k真係冇咩普通人肯食,
除非包鋼身可以收藏就有另一種價值吸引人買,

但有樣野要讚係,佢首支將lmg加入震動功能有創意,亦可能會引起瘦田無人耕更多港台加入玩埋一份 另外佢子彈識震呢度做得幾好,之前amk gbb唔識郁即時冇興趣, 個人心目中blow back lmg想做到以下咁就正 (但要隱藏拖喉)
https://m.youtube.com/watch?v=pQhvkvygNfk

引用:
原帖由 Dave 於 10-5-2019 12:47 發表

君不見LCT 支PKP 賣個7~8 千HKD 都有人埋單而且RESTOCK 再翻貨,可見機槍市場其實是有的,
做岩款的MK46 只有G&P ,A&K / CA 那些全都是M249 款式來的。
這次馬記做出MK46 ,準度本身又是包埋奉旨準,再加外觀 ...
全鋼同全鋁差別好大,如果lzt支pkp係全鋁賣7~8千唔覺得有幾多人肯科水(只此一家粉絲局住要玩冇計)豬p支鋼mk46 只係4千幾,
同全鋁馬記要8k,分別只係多左小型震動而馬記好多零件特規未有補品,以落場價值唔見得有幾多吸引力,收藏又唔係鋼不如平咁多買豬皮。。

其實用co2已夠未必要hpa甚至唔一定拖喉,好耐之前有日本玩家做隻彈鼓比wa m4唔記得叉gas定co2都可以full好耐
保守起見做100rd co2mag唔係好困難事,而家d 30rd夾用一支仔co2可以打一夾半至2夾了,只係一直冇人開發co2市場,
同埋lmg gbb冇得抄之下邊個肯投資咁大做開發者?馬記都只係等aeg lmg出到玩到爛先出,其實真係唔覺有幾多驚喜。。
出m2 皮幾2皮都有人要

引用:
原帖由 geoprotex 於 10-5-2019 17:15 發表
當年曾期待過馬記枝UZI AEG, 只不過成品設計不似預期比較令人惋惜....
最近Orf有改過支uzi gbb,唔知用乜內膽改?

引用:
原帖由 Dave 於 10-5-2019 18:19 發表

-全鋼同全鋁差別好大,如果lzt支pkp係全鋁賣7~8千唔覺得有幾多人肯科水(只此一家粉絲局住要玩冇計)豬p支鋼mk46 只係4千幾,

粒磁石磁到上槍身到某些玩家來說可以突然變得吸引,哪怕那些「鋼」只是加了鐵粉的合金 ...
鋼定鐵先? 兩者都可以用磁石吸到喎 用co2又一定要用手槍夾既樽仔設計?如果套用返你鋼定鐵都撈得埋講冇人分到,咁市面d皮幾鋼手槍/#記,lzt啲鋼料係唔係全部係大陸仔幾百蚊d不知名料?,
鑄鋁身都一樣有好多種料又一定係靚唔用得平野?照師兄理論咁大家不如玩返膠身,唔洗驚比人呃錢慳好多架

引用:
原帖由 Dave 於 10-5-2019 18:55 發表

不用CO2 樽仔又用甚麼CO 2 ? 88 克還是1KG ?塞不入AMMO BOX 呢G 兄,咁不如拖喉算啦。

不用估估下,拎一把鋼銼刨一下便知硬不硬,某台灣GBB 大廠的鋼火控在下用5 分鐘可以刨左隻3 MM 長的凸角,
在下用同一 ...
鋼vs鐵google一下就有,如果鐵料咁易用手都拗得曲,咁冇可能做得家私
其實D兄明唔明班人追求買鋼身係用乜心態?
就係要個種像真鋼質感,正常使用鋼同鈻冇分別點解咁多人比貴咁多追求鋼版?
你估真係為自hi揾野磨下好硬就有feel? 好多人比萬幾買鋼手槍都唔知乜料,
事實亦係唔會有人尋根究底,只要做到大眾想要個種鋼質感feel,同用料唔差有唔低耐用度,係唔係靚料咪一樣大把人買,
如果下下尋根究底,玩具D鑄鈻件可以無視,強度遠遠唔及6061鈻錠CNC出來,鑄鈻VS鑄鋼仍然係鑄鋼強度高唔少

用料其實唔係佔生產成本好多,模具,刀具,機器先係最貴,鑄鋼生產成本如平果過鑄鈻
咁好多廠唔會做鑄鈻手槍而係做鑄鋼,不過講多無謂係要拎大陸料去比,咁8k支m249可以一樣用大陸料賺你7K?

發新話題