發新話題

[others] 今時今日買AEG電槍 好抵

WE設計唔差,款多價平。但材料同耐用性就...
台灣槍嘛⋯⋯台灣人的普遍收入相比香港人是低的,有多選擇又平(所謂便宜又大碗)是非常有市場。買日本貨又膠身,有要求就換金身、哭泣座、某P牌內管乜乜乜已經叫好鬼大花筒。
AEG少人玩咗,某程度上同GBB技術越來越成熟,價錢越來越大眾化(有要求就另計)和相比AEG更有實感,玩時更富戰略性不無關係。小弟玩第一枝長火係馬記FA-MAS同WA M92FS始。經過漫長的打AEG生涯,越打越冇癮。龜、9 Full、鬥一雞唔知幾多飛、意粉激光炮...
直到開始玩GBB,鬥彈多就已經行唔通,9 Full!? 咁可能要帶廿9幾隻匣,慘過擔泥。咁就慢慢發展出戰術式打法,要令到差不多每打一飛都要去計,真實感又大增。
唔係話而家AEG已經不合時宜,Marui始終冇放棄過AEG市場,EBB係一個新開始,只不過有少少生不逢時。但保養上始終比GBB容易,抹抹內管叉叉電已經OK,又有限彈、回膛震動,俾入門師兄弟玩一樣樂趣滿分的。
引用:
原帖由 mashymre 於 2-5-2019 23:06 發表
GBB都唔代表保值
好似我們scar 呢D問題比較多, 我都係賤價先放到
究竟世界上還有神嗎?

其實RS同E&L個殼咁靚仔,有冇可能塞套GBB Kit落去?
到時搞枝五六式GBB不是夢⋯⋯
引用:
原帖由 gainax 於 3-5-2019 00:06 發表

Lzt ak 同 gxk ak同一質量外皮, 但2手價值差得遠
甚至連eml ak外皮做得更靚2手賣千零仍未必易甩手,相反如果見gxk ak2千樓下基本一堆pm,由此可見aeg同gbb市場吸引力差異,

如果純種aeg仲走以前路線,(eg以前吉打幾 ...
究竟世界上還有神嗎?

但當年方仗都係靠D Boy AK塞GBB Kit起家,咁睇嚟要搞吹啤啤Kit嘅投資額唔細...
引用:
原帖由 天翔翼 於 3-5-2019 00:23 發表

結構差N多,學LCT咁整EBB kit都仲有可能,要變GBB恐怕都要好大手筆先搞得起
究竟世界上還有神嗎?

.......
咁真係一個夢......
引用:
原帖由 gainax 於 3-5-2019 00:43 發表

塞gxk 第一代GBB Kit落去仲有可能, 用而家正式gbb系統難度就大 如果馬記同rx/eml合作出ak Z系統就
希望在明天
究竟世界上還有神嗎?

Me too...
引用:
原帖由 gainax 於 3-5-2019 01:43 發表

其實馬記都因受市場影響先重點開發出Z系統m4,但會某程度打返自家次代袋市場,
當年出次世袋係受ptvv影響先搞支出黎,但快頻風魔一時最熱潮個幾年時間基本好少人掉錢玩ebb玩意而唔去大改意粉,直至後來wa m4同其後氣動 ...
究竟世界上還有神嗎?

發新話題