發新話題

John Wick3 槍械討論(怕劇透者勿入)

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 24-5-2019 14:39 發表

睇相片分拆M107個方法, bolt有個氣倉包住粒彈, 犠性一部份氣係彈殼噴出, 經氣道傳比bolt 退膛..
所以一定會令出彈力道大減

可惜支M107 又話唔再版了.. 否則買返來研究下. ;
吓 之前收左訂果d都唔派貨?
Oh 咁應該唔會夠氣做到射彈加退膛

引用:
原帖由 jn_jona 於 24-5-2019 11:02 發表

當年出aps同pps 870 兩邊都卡彈卡到喊
搞左兩三年 先叫即買即打都唔會卡

如果出到半自動散彈gbb我已經滿足了
跳殻應該難度好高
前排好似有間外國細廠搞緊 不過好似冇晒聲氣
APS d塞巾好似咁麻煩既?仲想買支黎笨柒柒tim。

引用:
原帖由 RCOOH 於 24-5-2019 15:45 發表

APS d塞巾好似咁麻煩既?仲想買支黎笨柒柒tim。
第一水係囉
依家mk3好似已經爽打了
Dave兄有開箱

引用:
原帖由 jn_jona 於 24-5-2019 15:32 發表

吓 之前收左訂果d都唔派貨?
Oh 咁應該唔會夠氣做到射彈加退膛
退返晒訂啦. 如仲有鋪未退的話.  好自為知

引用:
原帖由 dogjumpjump 於 24-5-2019 16:32 發表

退返晒訂啦. 如仲有鋪未退的話.  好自為知
一場歡起一場空 sosad
正常開左模都會再做 可能上一水蝕得好金
蝕少當蠃算

引用:
原帖由 jn_jona 於 24-5-2019 16:36 發表

一場歡起一場空 sosad
正常開左模都會再做 可能上一水蝕得好金
蝕少當蠃算
我估個訂量唔夠,  圍唔到皮, 唔做.

半自動跳殼shotgun應該都係得co2系統夠力射之餘仲有力blowback
睇下之前出跳殼sr25同m107個2間廠有冇興趣搞了
假如做到aa12又另一玩法

引用:
原帖由 gainax 於 25-5-2019 23:42 發表
半自動跳殼shotgun應該都係得co2系統夠力射之餘仲有力blowback
睇下之前出跳殼sr25同m107個2間廠有冇興趣搞了
假如做到aa12又另一玩法
又未必佢既
但aps殻既氣量應該都難保持依家870既射程 再加回膛
希望多d廠研究

引用:
原帖由 jn_jona 於 26-5-2019 01:10 發表

又未必佢既
但aps殻既氣量應該都難保持依家870既射程 再加回膛
希望多d廠研究
應該都係要用叉氣尾先夠力煲back同浪射
半自動消耗快大氣缸必須了,拎馬老先系統改可能最易出到但未必推得郁apx咁多彈

諗諗下個氣缸真係要好大
唔計一彈打幾多飛住,叉一次氣打幾多槍先為之可接受?
當最少既4+1,平時大家落場都一槍三匣,當total 15飛
每飛打三粒,加上blowback
咁的話個氣缸都差唔多同隻匣一樣大

引用:
原帖由 狂人 於 27-5-2019 22:50 發表
https://www.facebook.com/1546311 ... 0839066&sfns=mo

EMG又出
條外管隻金色出晒事.  點解D廠唔注意下..

回覆 100# 的帖子

唔知用馬記氣缸入柄剩for blowback用+aps 彈殼入氣for 推彈咁分2part做有冇得諗

雖然麻煩, 但起碼玩到

回覆 103# 的帖子

我覺得夠,當同氣缸rifle匣 一樣,都推到條bolt三十幾次
對我就夠曬啦

發新話題