發新話題

港島區又少一間

引用:
原帖由 pmcoperator 於 31-5-2019 17:31 發表

香港既風氣似終差D
好少人會認真處理違規玩家
好多人都算啦一人少句,怕事
當無事發生,繼續玩
但點都好,我都係圍內玩算
已經過晒想搞好風氣既心態年齡
其實唔係唔想認真處理 而係無有效方法處理
咁大個人 人地不死鬼火 做死雞你可以點做?
十幾年前講到今時今日 不死點呀 唔死咪打到死 下次唔預佢
你仲可以點?罰錢?罰企?報警同呀蛇講佢不死?
其實係大家都無能力做d咩 只有唔預佢玩 愈玩愈小圈子係一種risk control 確保大家識嘅玩得開心
我都係個圈玩左十年 愈黎愈少打game 宜家一年都無一場 就係無腳
散場唔敢join 怕d咩唔洗多講啦

其實就係好多人死要面 覺得自己一定係Rambo 但又無技術 唔抵得自己咁快死
人地無品 唔係你同我同個運動同個圈子嘅問題 係社會風氣
人地要無運動精神 買支槍就以為自己係John wick可以打一百個
你同我又可以做d咩? 講到尾 小圈係個risk control
小弟我買下槍 砌下槍 得閒一兩場就夠 比錢買難受 邊個想?

離一離題 講個故仔
話說好多年前 join左朋友d朋友場CQB
朋友d朋友就新新地手 所以朋友就叫我地玩開o既去帶下人地玩 同搵齊腳開團啦
打落本身都無咩事 新手們都打過幾次有支手槍仔 我地又hea打咁啦
有場 同對面一對情侶狹路相逢 咁就互相開火啦
個女仔行個男仔前面 我打中個女仔 女仔叫死 搵路走
咁我就收雞啦 費時打死人啦 我當時都仲未中槍
唔知個男o既有心定無意啦 同個女仔行同一邊 一面則移一面射我 話我做咩唔叫死
我呆左兩秒 講左句 見有死人係你面前我先唔開槍 你仲當佢盾牌一邊射我
嘈左兩句之後我話我死 出去算
唔知佢有心定無心 話唔到佢有無錯 亦唔係d咩大事 但無默契就係無默契 個日就咁就好似爭左d野咁

引用:
原帖由 gainax 於 2-6-2019 07:50 發表

如果小圈子是指群組gp會歡迎新人加入咁仲算可以延續本地wargame運動落去,去到只淨返熟人/熟人介紹先入到既"小"圈子
先肯長久玩落去咁"落場"好快末落,而家望返啲槍舖摺下一間又一間,除左後生一代多左娛樂少左 ...
小圈子入面o既人都已經慢慢淡出 只剩下砌槍自high
咁新人入唔入都一樣 所以我自己就變返新人出黎搵game打

引用:
原帖由 pmcoperator 於 6-6-2019 10:59 發表
有D人入散團純粹想發洩
特登講粗口,問候人媽媽,Set 到1.9999J
Full Auto快頻意粉
特登搵交哎

我性格上做唔出呢D行為
如果大家都預個日可以問候下人,哎下交,將平時抑鬱的情緒爆發晒出黎
其實都幾過癮,可 ...
因為一群人互相發洩無癮呀嘛
要出黎一個打廿個 打到你飛起先開心嫁嘛

發新話題