發新話題

[VFC] 迷版m16

迷版m16

v記系統呢排多左唔少新花款, 呢支睇相唔錯唔知新改版內構同短夾有乜表現

引用:
原帖由 gainax 於 3-6-2019 13:25 發表
v記系統呢排多左唔少新花款, 呢支睇相唔錯唔知新改版內構同短夾有乜表現
套原裝傢私算係幾有玩味

引用:
原帖由 RCman 於 3-6-2019 14:14 發表

套原裝傢私算係幾有玩味
樓上師兄們提及的....是它嗎?

附件

3-6-2019 16:45

孤獨失意降臨時, 自願出力好兄弟.
春風得意返來時, 曾經出力變契弟.

引用:
原帖由 dickyan28 於 3-6-2019 16:45 發表

Yup,之前出t65果間

引用:
原帖由 dickyan28 於 3-6-2019 16:45 發表

應該是,呢間廠印象中有出t65睇落介紹幾有心做,
不過今次m16 marking好似唔係美國財產,如果有602身配短夾更佳夠經典

引用:
原帖由 RCman 於 3-6-2019 14:14 發表

套原裝傢私算係幾有玩味
是原裝已包Rs件定造得神似 如果個身執執再做埋些啦曲一定好正,同埋佢內構好似有改良,唔知配埋短夾有乜水平?一雞爽清25飛我收貨

引用:
原帖由 gainax 於 3-6-2019 17:15 發表

是原裝已包Rs件定造得神似 如果個身執執再做埋些啦曲一定好正,同埋佢內構好似有改良,唔知配埋短夾有乜水平?一雞爽清25飛我收貨
之前睇QXF寫"本物傢俬"....實在令人多點聯想
近八隻金牛....應該都有D其望

只係睇左相 都覺得物有所值

引用:
原帖由 RCman 於 3-6-2019 17:19 發表

之前睇QXF寫"本物傢俬"....實在令人多點聯想
近八隻金牛....應該都有D其望
啲件咁新應該唔是個個年代Rs件 民版件其實唔貴但個樣未必跟足colt,如果玩具做到高仿有質感除非追求完美,唔係已經玩得過唔一定換真件了,

7千中左右價位未算貴到哽唔落仲平過大蛇一d,如果鐘意v記系統都諗得過既,
計返幾年前買支b0mber a1要5千幾但亞鉛煲只係cnc刻字同豬P質數kit又冇短夾跟要另買,同樣cnc身呢支壓字全齊marking,包靚仔鋼煲短夾啲件又像真,以當年價最少加兩千先砌到
,未計通脹先7千中,現時玩v記系統好過原始WA其實個人覺得可以接受, 我諗主要競爭對手只有大蛇,咁就要睇鐘意大蛇系統定v記了,
而家V記同大蛇而家都有短夾,v記內構做得真過蛇唔少啱鐘意玩埋拆解操作既玩家,不過大蛇有鍛造身。。好難選擇不樣一人一支算

引用:
原帖由 jn_jona 於 3-6-2019 17:49 發表
只係睇左相 都覺得物有所值
係靚仔,冇為意似落左真件先高質 如果自己識整或拎去客製肯定做得似當年真鐵feel,以v記系統造型夠像真就算唔落場,拎來玩當操作槍拆解都回味,呢間野整埋A1壓字我諗更多oldschool軍版迷會收藏了

願聞其詳。

睇埋個lower marking同字型先

附件

dna m16a1.jpg (146.76 KB)

4-6-2019 08:27

dna m16a1.jpg

汽槍窮一生,珍品窮三代

M613似乎有兩個marking 版本?
最常見是呢隻刻字

但呢支gbb似抄另一個少見版本。。

Marking同字型都ok掛?

另一個問題是上身右側凸字唔知正唔正確?
台灣當年用A1就係買613

不如出多支603味易搞d,反正呢度興美佬版本

揾到右面清晰相,

唔知呢隻乜版本, gbb如抄返上面AR15 mod 613marking常規d
另外呢d真鐵收藏品好貴都真係有人買。。

如果係3#C Hing果支,有馬仔刻印,D色又幾正.大蛇廠的一半價錢.

發新話題