發新話題

[VFC] VFX SR25ECC幾時出

M110枝鏡 我等緊m110

引用:
原帖由 hendry9881 於 8-6-2019 23:15 發表

咩鏡?
Leupold Mark4 3.5-10 m2 fde
香港有人有com版
Mil版M118lr turret 更好

引用:
原帖由 Opica 於 8-6-2019 23:30 發表

真係唔奇。。。

已經公佈而未出既有
M17
MP5 series
KAC SR15 (marking野)
MCX/MPX (出左個prototype demo)
SR25 ECC
M110
散彈槍
HK416A5(另一隻色)

仲未計未公布既。。。
416a5仲有咩色
Mpx有冇圖/片?
Thx!

引用:
原帖由 org 於 30-6-2019 13:09 發表
已經有消息可預訂了........
今次唔係鍛身?
Sr25ecc係咪同m110用同一隻身?

引用:
原帖由 gainax 於 30-6-2019 15:54 發表
Sr25ecc用返鍛就正, 之前sr25外皮睇過實物好靚仔,如果唔係支煲有鍋氣已入
但鍛可能唔係個個捨得
我都想m110有鍛
不過m110真鐵都應該係焗油 鍛唔鍛未必睇得出

引用:
原帖由 gainax 於 30-6-2019 22:39 發表

Sr25好似6千幾,呢支用鍛唔貴得好多掛?
玩得呢d唔差個一2千掛? 鍛vscnc還好差距唔大,同鑄比始終有心理作用唔夠硬淨返正都唔平(g28身好似冇出過事)
鍛身可以陽返佢
鑄都可以cerakote 但我比較喜歡真槍用咩處理就盡量跟返
同埋比較喜歡金屬氧化層既質感
但m110果隻沙應該係焗油 鍛同鑄都係差無幾
係心理上舒服好多

引用:
原帖由 gainax 於 1-7-2019 08:02 發表

個人覺得因之前同樣sr25系列外殼做得太好(外觀和強度),而今次槍身回復普通水平作為旗艦產品(定價應該不會和417接近?)有差落感,不過一般使用無大碰撞v記鑄身不太會自然斷裂吧?

另一間強度較高鑄身可能混合了其 ...
我買過一枝vfc 417個身都幾多沙眼...

引用:
原帖由 gainax 於 1-7-2019 17:30 發表

硬度感覺上o唔ok先?甪耐左冇問題d沙眼由得佢
我唔係拎黎扑人 都無問題既

引用:
原帖由 gainax 於 3-7-2019 13:24 發表

外觀真係靚,個身唔似鑄質感,3千尾可以接受,有試打就好
好似話cnc鋁身?

發新話題