發新話題

Glock ... FLUX Brace臂托 vs B&T USW肩托 附加件

引用:
原帖由 olw0978 於 16-6-2019 08:47 發表
貌似已經可以鑑定為 SBR 了?
因為個托唔係完整,係「型,要拗都可以算係一個brace、一個臂托而唔係肩托,而且個brace唔好用、騎呢相對地可以避嫌......

引用:
原帖由 BLSK 於 16-6-2019 12:25 發表
我覺得幾正,希望有玩具
我都咁話,個人覺得手短既人會好岩用。

引用:
原帖由 screwupman2022 於 18-6-2019 01:43 發表
B&T 這個瑞士品牌因為一款 APC9-K 衝鋒槍被美軍選中做制式超緊緻型衝鋒槍(Sub Compact Weapon, SCW)而聲名大噪,
B&T 亦出過尾托(是肩托,不是臂托)附加件給 Glock 和 Sig P320 手槍,稱為 B&T USW (Universal Serv ...
Glock個kit好cyber feel。正。

引用:
原帖由 ayaka 於 26-6-2019 12:12 發表
最搞笑係早期傳個ARM BRACE當STOCK咁抵肩發射會當係RIFLE
即係BRACED PISTOL隨時掂下膊頭就變SBR, 彈出彈入 班UTUBER個排驚死唔敢再用BRACE抵肩發射
哎呀我係手鎗,哎呀我又係步鎗,手鎗步鎗手鎗步鎗你吹咩。

引用:
原帖由 screwupman2022 於 26-6-2019 17:30 發表

老美有d野確係好令人費解...其實有關法定機構曾經發出過公開文件澄清什麼情況之下用臂托(brace)抵住肩頭開槍都不算犯法:首先你個臂托的物料是軟膠(橡膠),有一條帶用來綁住手臂...假如你塞什麼東西入去令它變 ...
硬膠有罪。

發新話題