發新話題

[VFC] U記Glock 17 Gen5疑問

U記Glock 17 Gen5疑問

細佬我已經等左支Glock 17 Gen5好奈前幾日佢一出就九衝左去敗家, 真係好好J
Gen5的特色在於槍頭做得比較曲而唔係好似之前版本甘正正方方, 甘個frame做左同樣的設計match番個slide
但係自己果支個frame就冇match到凸左隻角出黎以為玩具做錯啦, 但今日上YT睇Review時發現左一個問題, 就係外國版的下身就有做到個彎位
有冇師兄知點解尼??

附件

8-9-2019 19:17

8-9-2019 19:17

回覆 4# 的帖子

我就冇甘既機會去打真槍啦,所以材質質感啊手感啊扣雞磅數之類既野我就真係冇得比較啦,但尼支係我買過甘多支玩具glock之中最滿意的一支,所以發現左尼個問題就黎請教下甘多位ching羅

回覆 7# 的帖子

唉甘唯有留意下有冇副廠做啦

甘姐係宜家支野係做到兩頭唔到岸?個情況係唔係如下:
美帝版就slide marking錯
奧地利版就個frame錯
再加一對唔應該出現的前後西
甘樣?

我之前果兩支GLOCK都係U字西,好唔好用就見人見志啦,我個人黎講就唔係太鐘意,因為前西果一點唔係就甘放入個U字果到,宜係要遮住下半粒,我唔知係玩具做得唔好定點啦,我個人就比較鐘意三點式

引用:
原帖由 svsv 於 13-9-2019 11:44 發表
Umarex 做Glock 咩應該搵WE 代工
孖裝18C
BTW我期代V記出番支有拉臣既18C

引用:
原帖由 Kwind 於 14-9-2019 21:37 發表

系統一樣...某一兩樣零件D數差少少咁大把...點解唔買MARUI 18C?? 反正大家都係要換吉打下身
馬記膠slide....過唔到心理果關....成日要錫住打甘....

引用:
原帖由 48191 於 16-9-2019 12:46 發表
我買套珍西算...
氚氣珍西我好似見過U字西就好似未見過....

尼對就係師兄你話要買的真西?

發新話題