發新話題

Surefire 手電筒

引用:
原帖由 vgrdragon1 於 14-12-2019 01:57 發表

G2X有Tactical係單輸出型號,有個C字。不過SF依個無得選擇的雙輸出設計的確On9。
豬二XMV係循環調光。其實豬二X我買過所有款咁滯,明既。

引用:
原帖由 avegetables 於 14-12-2019 03:35 發表
真實火所有叫得tactical 全部都會係單一開關
如果雙段開關就叫g2x mv 定位就變成多用途
簡單對比sf同sl旗艦級手槍燈 xh35同tlr1,頻閃分別為獨立開關同double tap啟動頻閃
sf傾向於防止誤開或者確保你肯定開到你想 ...
SF既戰術開關係最襟暴力對待既開關,沒有之一。

但個開關on bak之處就係以粒電黎做開關既支撐,每次開或跌撞其實都鋤緊粒電。單次123A鋤爛咪由佢,但而家SF出既USB 18650係唔可以鋤,如果高空尾掣落地有機會撞斷粒電既電路板。

回覆 17# 的帖子

學到野 THX

各位師兄其實我而家考慮改買Surefire FURY-DFT, 想問下大家對呢支有乜評價

回覆 19# 的帖子

tactical flash light同weapon mount light是不同的

引用:
原帖由 slav6 於 14-12-2019 23:49 發表
各位師兄其實我而家考慮改買Surefire FURY-DFT, 想問下大家對呢支有乜評價
依枝係手電筒,光度及射程可以講係近乎無敵,弱點係長著住一分鐘就會熱,熱佢就自動斷電,只能短暫間歇使用。

最近買左支m600df用 開心使用中

引用:
原帖由 slav6 於 14-12-2019 23:49 發表
評價?

「好L貴」

回覆 21# 的帖子

認真淨係可以用可一分幾鐘咩, 請問師兄有冇啲咩解決方法, 定係我應該買返G2X MV

回覆 23# 的帖子

我都覺得係

引用:
原帖由 slav6 於 15-12-2019 13:02 發表
認真淨係可以用可一分幾鐘咩, 請問師兄有冇啲咩解決方法, 定係我應該買返G2X MV
你唔執著於SF的話世界其實好大。

其實我覺得SF宜家行左大陸廠d方向
200流明唔夠 600流明唔夠 要1000
老實講 3百 6百 8百 1千都係咁 又唔係美軍 打CQB自己都盲埋
又開始行18650
我就真係覺得 槍燈買SF因為選擇不多而且就係要個樣
手電的話大把野玩 大陸大廠手電出得唔錯 亦只係SF 3份1價錢
4百蚊買到支5段光加暴閃
耐用程度確實係無SF強 但又唔係用係真鐵 不要成日跌就無咩事

利申:我係SF粉

引用:
原帖由 sam524 於 15-12-2019 13:28 發表
老實講 3百 6百 8百 1千都係咁 又唔係美軍 打CQB自己都盲埋
又開始行18650
手電的話大把 ...
Fenix曾經創造53樓飛落B2,換個掣就用得既紀錄。

Olight鎗燈,300/600/1500三段,做手鎗燈得,加條磁能老鼠變步鎗燈又得,插奶媽就咁用都得。

CQB or Home defense weapon mount light better keep it under 200 lumen. You don’t want too much light bounce off the wall blind yourself or your team.

引用:
原帖由 sam524 於 15-12-2019 13:28 發表
又開始行18650
手電的話大把 ...
我都長期幫襯SF,新舊產品都有買,佢從軍用、警用、耐用口碑起家。但感覺現時新產品已經失去個性,鬥數字性能輸俾大陸廠,就算美國同行其他廠都興起競爭,而家剩低幾枝長槍槍燈及Silencer仲有特種部隊用,不斷食老本又無實用的新設計,被淘汰係遲早。

發新話題