發新話題

英軍漁夫帽問

beret....
西門三傑 -- 西門慶、西門子、西門町

引用:
原帖由 皇家御貓 於 16-2-2007 09:38 發表
beret....
我都好鍾意英軍d貝雷帽, 但係打game時一來怕整污糟, 好似好難洗咁...
同埋打jungle的話都係漁夫帽好d∼
眼光光~

引用:
原帖由 mike-mike 於 16-2-2007 10:45 發表

我都好鍾意英軍d貝雷帽, 但係打game時一來怕整污糟, 好似好難洗咁...
agree~英軍點都係戴頂貝雷型D..咁先有feel
但係論打game..幾時都係漁夫帽最好

引用:
原帖由 mike-mike 於 16-2-2007 10:45 發表

所以好多時都係戴住來回 , 打時換返jungle hat

引用:
原帖由 皇家御貓 於 16-2-2007 11:43 發表

所以好多時都係戴住來回 , 打時換返jungle hat
猫兄, 講起beret, 順便想問下:

係貝雷帽掛章個位,美軍的話後面係有塊牌,用黎托個型出黎, 但英軍我就見過有d有, 有d冇, 點樣分架?(定係是旦?)
眼光光~

引用:
原帖由 mike-mike 於 16-2-2007 12:03 發表

猫兄, 講起beret, 順便想問下:

係貝雷帽掛章個位,美軍的話後面係有塊牌,用黎托個型出黎, 但英軍我就見過有d有, 有d冇, 點樣分洸w係是旦?)
我的英軍Beret就有

引用:
原帖由 B20_hk 於 16-2-2007 11:56 發表

我的英軍Beret就有
RM有...para冇

有時唔廷起仲靚
Power Corrupts, Absolute Power Corrupts Absolutely

引用:
原帖由 MF 於 16-2-2007 21:25 發表

RM有...para冇

有時唔廷起仲靚
正是.....para仲要整到賊仔帽咁先靚呢

[quote]原帖由 mike-mike 於 16-2-2007 12:03 發表

引用:
原帖由 皇家御貓 於 16-2-2007 23:27 發表

我得RM頂有 , 其他Army既帽都無~
我而家睇緊本講marine嘅書, 又真係頂頂都有wor...即係, 有定冇跟部隊??
眼光光~

引用:
原帖由 mike-mike 於 17-2-2007 01:19 發表

我而家睇緊本講marine嘅書, 又真係頂頂都有wor...即係, 有定冇跟部隊??
RM一定有
本來無一物, 何處惹塵埃

幾經辛苦..我終於搵到頂size 60的漁夫帽
仲要係真品
雖然成兩舊..仲有少少鬆
但係都總比無好

我想問漁夫帽,係咪同bonnie hat唔同ga?

我愛菠蘿包.

引用:
原帖由 -=亮=- 於 17-2-2007 09:05 發表

幾經辛苦..我終於搵到頂size 60的漁夫帽
仲要係真品
雖然成兩舊..仲有少少鬆
但係都總比無好
兩舊...差不多

發新話題