發新話題

[others] 又執一間

回覆 65# 的帖子

你好彩,沒有見過當年在14樓那兩位金童玉女點招呼客人,以經是樓上鋪,客上到來,問貨品的資料便叫你自己用電腦查,店有實貨放在陳列櫃或架上,叫她取出來看,又說看啱才取給你,這種態度,你想點??

(金童玉女現在還在這公司做)

也不是太差,汰弱留強,也是商業社會定律,冇話可唔可惜,要說可惜,我只覺得E-hobby才算。
引用:
原帖由 Spitfire 於 30-3-2020 12:39 發表

好境時 d人唔珍惜 態度差少少 訂左冇貨 郁d就話黑店
到唔做時,先來可惜

那位是明哥,以前他在E記有好多客人找他(包括我)
引用:
原帖由 ax7 於 30-3-2020 17:29 發表
E店個店長幾好服務,而家好似在511度做

人哋生產成本底,人也有心基做,願意意用時間放長線去做(如VFC ,GHK),你看香港人,同一件事唔願意花長時間去做,一有機會賺大錢,便將所有原來的基本原則都忙記(RWA) 以前一年出2~3套agency arm kit,現在2個月出一套,還不斷返炒,小弟見識小,有些型號我懷疑真鎗有冇出過,有冇高人可賜教一下?
引用:
原帖由 Gary0307 於 30-3-2020 20:10 發表
香港市場始終就係做唔起,, 唔似得台灣,宣傳又勁。睇Lili就知

唔係做唔起(氣鎗唔計數),只是那些東西在淘寶有,便自己去上面找,香港開鋪點生存,你看上年關門的TMC便知。
引用:
原帖由 Gary0307 於 30-3-2020 20:10 發表
香港市場始終就係做唔起,, 唔似得台灣,宣傳又勁。睇Lili就知

引用:
原帖由 sam524 於 30-3-2020 23:03 發表

老實講 一D都唔可惜
以前GHK AK同VFC MP5剛出個年代都有上下去買野
後來直情無服務可言 你識佢D店員咪有幾句吹下 有貨咪有電話
7-8年前試過見網有貨 打上showroom問都話有貨 20分鐘後落到去就話無講過
比哂全數 ...
原來金童玉女都有人識,唔只我一個,之後我再上去才知道為什麼她動也不動,原來冷氣太冷,還用一張大口仔毛氈包裹下身,故不想站起來,請着這種夥計,死得。(但親友除外)

有冇人知是不是親友?

最近有冇人幫襯過?

引用:
原帖由 cyl198911 於 31-3-2020 01:26 發表

我又諗起我做S&T果時既所見所聞
願聞其詳,不是Gunmall ??

發新話題