發新話題

08-會考 高考 生集結處+啦啦隊打氣區

引用:
原帖由 RYODLi 於 24-2-2008 23:15 發表

師兄一言驚醒夢中人
係ar,大條道理咁去玩

不過呢樣係真,因為個腦空的咁入去考,最可以睇到自己平時上堂吸收到d 咩,最記得d 咩
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 RYODLi 於 24-2-2008 23:03 發表

我都未溫過書…下個禮拜仲要考mock添
我星期四就考啦!
放緊溫書假添啦
引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 24-2-2008 23:10 發表

mock先係最唔需要溫,因為無料咁入去考mock 先知自己最唔熟邊瓣
我對呢點有所保留
因為你應該響mock之前就要知自己邊d唔掂, 再加以補救
mock之後先知邊度唔掂, 係準備不足嘅表現

引用:
原帖由 zeta 於 24-2-2008 23:24 發表

我對呢點有所保留
因為你應該響mock之前就要知自己邊d唔掂, 再加以補救
mock之後先知邊度唔掂, 係準備不足嘅表現
乜都唔溫去考mock,可以知道自己weak pt 在邊,因為個腦乜都無,得d 自己最記得的野,o個d 先係最有用,之前我試過以為自己al geog最叻在天氣,但係到考試的時候記得的反而唔係天氣,在緊張的時候先知自己邊d 係記得,邊d 係唔記得

mock 比你考得好唔代表d 咩,重點係考o個下你記得d咩
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 24-2-2008 23:38 發表

乜都唔溫去考mock,可以知道自己weak pt 在邊,因為個腦乜都無,得d 自己最記得的野,o個d 先係最有用,之前我試過以為自己al geog最叻在天氣,但係到考試的時候記得的反而唔係天氣,在緊張的時候先知自己邊d 係記得 ...
對我其實係有架....年終獎學金

睇黎我同你situation唔一樣
我係平常心去考, 淨係oral先知驚
因為pen exam點出都不外乎果幾味, 但係oral會點發展你預測唔到

引用:
原帖由 zeta 於 24-2-2008 23:42 發表

對我其實係有架....年終獎學金

睇黎我同你situation唔一樣
我係平常心去考, 淨係oral先知驚
因為pen exam點出都不外乎果幾味, 但係oral會點發展你預測唔到
我唔知,我淨係知,平日功底好的,mock 真係唔洗溫,反而用mock好好了解下自己在緊張的時候,weak pt 在邊,係唔錯

其實oral ,有事順下人地d pt,甚至借人地d pt,加自己野,係更加好,睇你平日諗幾多野,觸覺有幾強

AL 理科 生物組 荃灣區

引用:
原帖由 FaiFaiHK 於 25-2-2008 00:03 發表
AL 理科 生物組 荃灣區
我又係生化人

莊家你依家讀緊書定做緊野?

引用:
原帖由 zeta 於 24-2-2008 21:57 發表

hi! 老伯
真係感覺老了....(我是特登的)
18歲...唉...
話咁快就AL...好似成長了,但係沒什麼充足準備...又好似同兩年前冇分別...

引用:
原帖由 ?老虎仔? 於 25-2-2008 00:14 發表
莊家你依家讀緊書定做緊野?
莊家是工作中吧?

仲有我AH
CE文科 九龍區應試

引用:
原帖由 adrianyahk 於 25-2-2008 00:29 發表

莊家是工作中吧?
半工讀,在社會大學進修緊行為心理學

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 25-2-2008 00:50 發表

半工讀,在社會大學進修緊行為心理學
呢科深呀!

另外想問問呢個:

http://www.vtc.edu.hk/admission/chi/course.php?action_type=detail&course_id=186

既出路同認受性大嗎?

60s會考怪事多有d請槍...................有d換卷,在軍部某部門有人從未曾考過!但有會考証書.............仲5科有A,有B添???

尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 ACYY 於 25-2-2008 00:53 發表

呢科深呀!

另外想問問呢個:

http://www.vtc.edu.hk/admission/ ... l&course_id=186

既出路同認受性大嗎?
基本上都係hd 的野,認受性都ok,不過你打算走設計or 管理先??

發新話題