發新話題

08-會考 高考 生集結處+啦啦隊打氣區

引用:
原帖由 mswong 於 25-2-2008 00:53 發表
60s會考怪事多有d請槍...................有d換卷,在軍部某部門有人從未曾考過!但有會考証書.............仲5科有A,有B添???
做出o黎的
[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 25-2-2008 01:00 發表

基本上都係hd 的野,認受性都ok,不過你打算走設計or 管理先??
補充多一樣野,其實珠寶呢行,愈來愈難做,行頭本身窄,金價高,石價又升,加上美國次按,同o黎緊中國經濟有機會放緩.....

不過,如果你打算入珠寶的,你可以的就走sale o個邊會好d,可以走多d 地方,有時間的讀個日文,韓文,在d 細公司可能得你一個識的你就有so,我有個女同學就係咁,佢在課程差唔多埋尾見工的時候,剛剛就係6月show,未完課程就請左佢,佢早一排都有飛日本show,hk show 又有佢,o黎緊下個月好似又飛新加坡,

趁而家有時間的搵多d 野讀左先,lwl 有d 係夜校課可以報下先,上堂的都係d 行內人士,早d 認識同建立network,珠寶呢行要過塘的係靠呢樣野,或者可以報下其他興趣野(到你做野的時候可能隨時用得著)

p.s. 讀hd 就自己搵工,一年制的就ive 幫手介紹

[img=156,234][/img] [img=156,234][/img][img=176,234][/img]

回覆 #46 莊家-犯罪無間 的帖子

教育司署有記錄!
尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 match_man 於 24-2-2008 19:22 發表
高考如箭在弦, 考試一觸即發, 同志們辛苦了!
會考的集結號已經響起, 同志們, 會考努力吧!

本年其實有幾多 會考/高考 生?
CE:
1. match_man(理科, 大埔區應試)
2. Zeta (理科, 馬鞍山區應試)
3. RYODLi (理科, 離島區應試)
4. 101653 (文科, 中區應試)
5. savio ...
中西區牙...

引用:
原帖由 mswong 於 25-2-2008 03:57 發表
教育司署有記錄!
咁都得!?
可唔可以教我點做

好煩呀

唉.......我仲有2科都仲係2x/100  

其他科就好.........心淡

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 24-2-2008 23:56 發表

我唔知,我淨係知,平日功底好的,mock 真係唔洗溫,反而用mock好好了解下自己在緊張的時候,weak pt 在邊,係唔錯

其實oral ,有事順下人地d pt,甚至借人地d pt,加自己野,係更加好,睇你平日諗幾多野,觸覺有幾強
你講的mock 做法有點道理,但如果係我,我唔會take 呢個risk,起碼當比自己多一次練習嘛
溫左去考,考完起碼自己知邊d仲未溫得夠,仲可以補飛

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 25-2-2008 01:26 發表

補充多一樣野,其實珠寶呢行,愈來愈難做,行頭本身窄,金價高,石價又升,加上美國次按,同o黎緊中國經濟有機會放緩.....

不過,如果你打算入珠寶的,你可以的就走sale o個邊會好d,可以走多d 地方,有時 ...
莊家有無讀埋寶石鑑證?
我覺得都有幫助喎

引用:
原帖由 adrianyahk 於 25-2-2008 00:29 發表

真係感覺老了....(我是特登的)
18歲...唉...
話咁快就AL...好似成長了,但係沒什麼充足準備...又好似同兩年前冇分別...
18咪好囉
有好多人話我好似2x歲咁老積

引用:
原帖由 louisli 於 25-2-2008 10:45 發表

莊家有無讀埋寶石鑑證?
我覺得都有幫助喎
3皮幾野一個gia,另外重有一個係fda的又要幾皮野呢

而且而家長駐大陸有錢讀都無時間la

向右趴..
重考中文..黃大仙區

it's my ALE next year

回覆 #50 ?老虎仔? 的帖子

當年政府懷疑某部門故派人臥底................聽講功成身退.記錄無取消???
尊重人格, 請勿抄習

引用:
原帖由 ?老虎仔? 於 24-2-2008 21:31 發表
考完之後...........................................要諗入唔到U可以讀d咩...
入唔到u又如何呢

我當年夠係無offer la

發新話題