發新話題

08-會考 高考 生集結處+啦啦隊打氣區

Zeta, CE, 理科, 馬鞍山區

頂...我就比科A MATH整死....

引用:
原帖由 RYODLi 於 24-2-2008 20:48 發表
RYODLi,理科,離島區
考完CE有咩好做…?
不過考完mock之後考CE之前一定要打番兩三場game鬆鬆佢…
打工!
旅行!
喪玩!

(被拖走

引用:
原帖由 RYODLi 於 24-2-2008 21:05 發表

考ce前不如出黎打番場game啦:P
唔得~
一定考完先打

引用:
原帖由 RYODLi 於 24-2-2008 21:12 發表

打game有助抒發壓力…放鬆心情喎
我太鬆啦
而家要緊張d

引用:
原帖由 adrianyahk 於 24-2-2008 21:54 發表
わし, AL 文科, 港島東

入唔到U就死了....
hi! 老伯

引用:
原帖由 RYODLi 於 24-2-2008 23:03 發表

我都未溫過書…下個禮拜仲要考mock添
我星期四就考啦!
放緊溫書假添啦
引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 24-2-2008 23:10 發表

mock先係最唔需要溫,因為無料咁入去考mock 先知自己最唔熟邊瓣
我對呢點有所保留
因為你應該響mock之前就要知自己邊d唔掂, 再加以補救
mock之後先知邊度唔掂, 係準備不足嘅表現

引用:
原帖由 莊家-犯罪無間 於 24-2-2008 23:38 發表

乜都唔溫去考mock,可以知道自己weak pt 在邊,因為個腦乜都無,得d 自己最記得的野,o個d 先係最有用,之前我試過以為自己al geog最叻在天氣,但係到考試的時候記得的反而唔係天氣,在緊張的時候先知自己邊d 係記得 ...
對我其實係有架....年終獎學金

睇黎我同你situation唔一樣
我係平常心去考, 淨係oral先知驚
因為pen exam點出都不外乎果幾味, 但係oral會點發展你預測唔到

引用:
原帖由 adrianyahk 於 25-2-2008 00:29 發表

真係感覺老了....(我是特登的)
18歲...唉...
話咁快就AL...好似成長了,但係沒什麼充足準備...又好似同兩年前冇分別...
18咪好囉
有好多人話我好似2x歲咁老積

引用:
原帖由 undefined 於 25-2-2008 21:33 發表

我地果班係農曆新年假果時都有
係補課之後晌............到打
不過都有做曬安全PRECAUTIONS

講住咁多,爆Chem先
岩哂, 考後生還者大game就交比我搞啦!

份a math就整死我....

引用:
原帖由 adrianyahk 於 25-2-2008 21:50 發表

個個都讀A.maths....當年唔係drop左A maths都入唔到中六...
入中六對我一d難度都冇
Who cares, 反正我係bio group嘅人
英數phy chem bio 座b望a
係中文 a math同cit難搞d者....
讀左咁多年書只有a math一科打得沉我....

引用:
原帖由 RYODLi 於 25-2-2008 22:58 發表

師兄…你指起學校度打定係…?
我有個呀sir
成日同我去打game嘅

我地學校就搬
某次教職員會議....

教師活動日搞乜好呀?
個呀sir就話....
"既然間校舍都就唔用囉, 索性用黎打wargame啦
將校長脅持響頂樓5-28室, 班老師就攻上去救人......."

佢真係提左出黎....

引用:
原帖由 RYODLi 於 25-2-2008 23:28 發表

記住搵埋我去
其實年輕一輩又思想正常(絕非打機上腦)既係咪成日幻想起D公眾場所打game架呢…?
老實講句…我成日上堂都發夢起學校呀、會展果D冇可能打game既地方度打game…

p.s.小弟講下架 ...
我夠想響打街戰啦
引用:
原帖由 undefined 於 25-2-2008 23:41 發表

你又係Bio 類?
我估我第時都係
app maths同 Pure都係讀唔掂
我愛bio係因為bio唔駛計數....
同埋我bio真係好得好緊要....

引用:
原帖由 undefined 於 25-2-2008 23:44 發表
點會唔洗?
heartbeat rate都要掛~
rate咪易囉

引用:
原帖由 adrianyahk 於 25-2-2008 23:44 發表

so man!
話就咁話
攞左個c就樣衰

引用:
原帖由 adrianyahk 於 25-2-2008 23:47 發表

C都冇點算!?
中文, a math冇c就預左
其他無c 我跳樓死左佢好過 =x=

發新話題