發新話題

VFC 1911 REVIEW , 馬記數鋼件測試 ,及後定問題修正 (7月10新增HAMMER互換)

本主題被作者加入到個人文集中
[quote]原帖由 48191 於 12-7-2020 08:26 發表

上隻MOE Grip去解決Mag release難㩒

請問裝咗VFC枝燈, 用跟埋的加長slide stop件, 有無出現不能lock slide 問題 ?

我嗰枝冇事,其他師兄唔知有冇....
引用:
原帖由 168pan 於 13-7-2020 09:18 發表
請問裝咗VFC枝燈, 用跟埋的加長slide stop件, 有無出現不能lock slide 問題 ?
究竟世界上還有神嗎?

用VFC原裝匣? 有無試過其他牌子匣?
引用:
原帖由 48191 於 13-7-2020 13:54 發表
我嗰枝冇事,其他師兄唔知有冇....

冇,但K兄條片話用馬記匣Lock唔到Slide。
引用:
原帖由 168pan 於 13-7-2020 16:38 發表
究竟世界上還有神嗎?

你試吓換Laylax 6.00/ PDI 6.01,再換Unicorn 70度膠。
打0.2/ .25珠非常有驚喜
引用:
原帖由 168pan 於 13-7-2020 16:38 發表
究竟世界上還有神嗎?

究竟世界上還有神嗎?

.
引用:
原帖由 168pan 於 13-7-2020 09:18 發表
有,因為跟燈隻slide stop頂彈匣接觸面係好小,只係剛剛接觸到

糟!本來時運高,睇左 K 兄條片被毒了。。。

回覆 23# 的帖子

我支裝燈後完全slide stop 唔到

引用:
原帖由 ?老虎仔? 於 27-8-2020 20:57 發表
我支裝燈後完全slide stop 唔到
仲有呢支'V記 '燈,唔係間間廠ge 1911款手槍用到.

引用:
原帖由 kornhill401 於 28-8-2020 14:31 發表

仲有呢支'V記 '燈,唔係間間廠ge 1911款手槍用到.
V記燈裝唔上V記槍

我send 咗兩次email 俾V記,
無回覆

引用:
原帖由 ?老虎仔? 於 29-8-2020 10:22 發表

V記燈裝唔上V記槍

我send 咗兩次email 俾V記,
無回覆
我試左3支1911款ge玩具槍上,都係無法裝上.
最後諗起我有支銀色MIC,抄足'馬老二 'ge 1911.
諗唔到會順順利利直上, 支玩具槍仲正常運作tim.

唔知大家有冇我呢個問題,用佢本身既甲加槍燈,隻甲得返一粒彈時,會張slide stop 頂高左dd(即係唔係完全冇彈果時完全彈高,結果撞崩左dd條slide同slide stop接觸既位)
本身V記d金屬似比較淋既,我睇玩多10隻8 隻甲後就條slide果個位就玩完

回覆 29# 的帖子

我都有師兄呢個問題,vfc kimber金屬料十分之差,下身已經起噻白色斑點自然風化了

發新話題