29 12
發新話題

[others] Chiappa Rhino CO2

睇D子彈設計,有機會係'X天堂'遲早可能有售.

引用:
原帖由 Ben_9413 於 30-4-2019 10:27 發表

Frame Butt marked "M.I.T."...

... GH make?
我都覺得係. 希望個價錢唔好太貴.

以一支咁有特色ge左輪,呢個價錢,又真係幾吸引.

引用:
原帖由 暈又暈 於 13-2-2020 23:21 發表
60ds(即係樓主第一幅相,槍管有鏡橋魚骨)未有公佈喎
我都睇中呢支.

https://www.chiappafirearms.com/family.php?id=103
剛剛上呢個網址,支支都'OUT OF STOCK ' 我相信香港無咁快有貨卦?

引用:
原帖由 Dave 於 12-3-2020 14:54 發表

呢個網之前看都未見過in stock,可能未必可以直接在官網買吧
謝謝Dave C Hing給予小弟,有關營商手法的知識.

引用:
原帖由 Ang123456 於 15-3-2020 12:50 發表
惡夢成真?!
銀色版可能無咁礙眼卦?

諗住買佢貴價套裝連槍盒版.點知佢槍身係黑色槍身配銀色輪瓜,
和銀色槍身配黑色輪瓜.
我覺得咁配搭,望落去,有D唔順眼咁.

引用:
原帖由 Opica 於 21-3-2020 12:44 發表
買2支
有諗過, 但..最後決定都係揀定平價版銀色算了.
又或者等埋槍管上都有埋'骨 '果款都好.

引用:
原帖由 阿堅 於 21-3-2020 17:48 發表
我最想要支兩吋。不過兩吋用短grip 如果佢出都可能搞唔掂個grip size
另外件彷木grip d色真係唔靚,但銀色係好睇D
我都係咁話,我都諗住將隻彷木grip油黑佢算.

引用:
原帖由 Opica 於 22-3-2020 01:27 發表
60DS
謝謝樓主給予有關型號資料. 才在網上找到下圖.
我覺得呢支槍管上有骨版,假如裝上RMR紅點鏡都幾靚仔卦.

引用:
原帖由 Dave 於 22-3-2020 11:07 發表

其實個名很好記,20DS 是兩寸管,30 DS 三寸管 ,40 , 50 , 60 分別是 4, 5, 6, 寸 槍管,最長暫時是60 DS。
其中20 , 30 袖珍手槍用短GRIP,4 寸開始用正常尺寸GRIP。

當然 20 DS 這些小槍都可以換長GRIP , ...
謝謝Dave C Hing給予有關型號進一步的資料.

對'老虎 '有少少保留,佢好似仲未肯定,來貨係6mm膠珠,還是4.5鋼珠版.

引用:
原帖由 kornhill401 於 23-3-2020 12:08 發表
對'老虎 '有少少保留,佢好似仲未肯定,來貨係6mm膠珠,還是4.5鋼珠版.
佢地可能見到我的問題,剛剛見佢地即顯示'6mm '字樣.

似乎E加某D玩具槍有'.177cal(4.5mmBB)6mmBB '字樣.
尤其是co2玩具槍,(10多年前至現在都見有)好似已經係指定動作了.

29 12
發新話題