發新話題

淨係用 "手槍" 打 outdoor 的討論區

Glock 18C打單飛。
落條PDI 6.01,換毒惡獸70度膠,惡到痴缐。
引用:
原帖由 2038jacky 於 27-1-2021 14:45 發表
唔知有冇同路人?
可以分享下戰術呢?

我估多數都打 stealth 潛行

大家可以分享同討論一下裝備
究竟世界上還有神嗎?

VFC
引用:
原帖由 2038jacky 於 28-1-2021 00:01 發表

AEP ???
究竟世界上還有神嗎?

30m直飛都中。
引用:
原帖由 Ang123456 於 28-1-2021 17:34 發表
請問師兄惡的意思是打得遠? 因小弟李未用過70度, tkx

究竟世界上還有神嗎?

你呢啲算小事喇....
以前玩法係攞枝M10,輪瓜頂(後西前面)打直放粒Dummy彈玩Double action,唔跌先為之合格。
引用:
原帖由 RCOOH 於 31-1-2021 10:25 發表

其實練手鎗,用五毛大法效果唔錯。

前西放個五亳子,視乎前西夠唔夠闊,如果好似CZ75刀片狀或者VFC角落又圓又向上翹,難度會再大d。放完亳子,先練靜止持鎗,然後扣空雞,再黎無匣cock鎗後開空鎗(有假撞針既 ...
究竟世界上還有神嗎?

有少少異議。
一直以來,練手槍係難過長槍。冇抵膊,冇弱手輔助,穩定性比長槍低。某程度上,Carbine kit就係提高手槍穩定性嘅做法,而且重量輕。但當然,以靈活性一定係比手槍差。
有師兄話過不如用SMG,但忽略咗「重量」呢個因素。
引用:
原帖由 天翔翼 於 31-1-2021 14:46 發表
表示用hi-capa要打中廿米頭唔算難,G系列冇咁準但要打中人都唔難
其實玩得PISTOL就唔好太追求要同AEG鬥9射鬥多彈了,就算G18同AAP01或者魔改連射Hi-Capa射得快,又會出現凍匣問題咪又係輸蝕
鬥唔黎之餘亦有靈活性同 ...
究竟世界上還有神嗎?

有地方勾槍帶?
引用:
原帖由 Dave 於 3-2-2021 08:52 發表

這個真是頗為實用好看,有點像以前M93R 或 GLOCK 18 加FOLDER STOCK, 但更進步的是尾托折起後,他的操作上仍然是一柄手槍,而尾托的形狀也融入在「曲尺形狀」之內,
還有是槍身後面加上了SLIDE 的移動區域,不怕 ...
究竟世界上還有神嗎?

https://www.triarcsystems.com/pr ... on-kit-for-g17-g19/
有Sling loop
引用:
原帖由 Dave 於 3-2-2021 14:32 發表

應該無,始終手槍size 。
他有自己的快拔套。

究竟世界上還有神嗎?

不過我有CAA套Kit,好用好多。
引用:
原帖由 Dave 於 3-2-2021 21:12 發表

thanks for info, 見片段或圖多數都沒那個圈圈,以為沒有。
究竟世界上還有神嗎?

發新話題