29 12
發新話題

[VFC] PSG-1

引用:
原帖由 matthong 於 30-1-2021 10:46 發表
反而期待個短匣,打到三兩飛都好
我都係咁話. 唔知點解,呢支配長匣,唔係好順眼咁?

引用:
原帖由 Dave 於 31-1-2021 11:35 發表
PSG-1 是在下望穿秋水的款式,六千餘元不是問題,問題是在下很難說服自己這是一柄PSG-1...

除非有專用鏡和短匣,否則直接無視算了
我覺得假如'馬記 '支鏡,可以上到呢支玩具槍,都還算好少少.

引用:
原帖由 hendry9881 於 1-2-2021 12:45 發表

之前t two有人放萬7
早前見呢個網,有幾位C兄,拆左'馬記 '支鏡,只放支槍.都係1千大元多D.

引用:
原帖由 Dave 於 31-1-2021 12:06 發表

馬記支鏡的鏡座位置是膠的,上到都會美中不足
呢點我都可以接受到,但最緊要堅固不鬆脫.

引用:
原帖由 Dave 於 1-2-2021 14:08 發表

之前BXXG BXXG 2200 大元一支MARUI PSG-1 ,現在都賣光了...

之前手上有支PSG-1 $1500 收回來,半年前賣了給朋友$1300...

其實要實惠又合法基本上都是裝MARUI 鏡。

至於短匣,留給玩家DIY 或第三廠就好 ...
絕對讚同Dave C兄的論點.
利申:我現有'馬記 '呢支PSG-1.

引用:
原帖由 48191 於 4-2-2021 18:13 發表
https://youtu.be/kw6cbtuJwPw
WOW!正. 片中主角用真鏡放落去試,都OK咁.
佢話將會試下支TM的PSG-1之鏡.期待中...

WOW!堅哥真係堅,支玩具槍咁快就到手.
前果日,我在槍街打個圈,都見唔到呢支玩具槍真身.

引用:
原帖由 48191 於 8-2-2021 17:13 發表
冇鏡,都係不了。
我覺得馬記支鏡,假如裝到上去,又唔同講法了.
呢支真鐵要成差不多10萬港元,E加玩具槍才7千有找.買得過!

[quote]原帖由 goodsmile 於 10-2-2021 14:02 發表

真心我搵行家拆咗支先五千三蚊
大莊用會員五千六仲有$20找吉串魚蛋
合法玩具鋼殼psg1 GBB 抵比啦
當年馬老二膠槍

引用:
原帖由 goodsmile 於 10-2-2021 14:02 發表

真心我搵行家拆咗支先五千三蚊
大莊用會員五千六仲有$20找吉串魚蛋
合法玩具鋼殼psg1 GBB 抵比啦
當年馬老二膠槍(螺)上手支支聲都要差唔多三千
咁講...即是6XXX呢個價錢,有下調空間? 期待,期待.

引用:
原帖由 goodsmile 於 10-2-2021 20:15 發表

鏡橋肉酸唔成問題,
橫掂可以拆咗佢
最大問題估唔到mount 係空心
真係一日唔死仲玩緊槍
Vfc年年都比到驚喜你
請教C兄, mount 係空心?咁...假如放左支鏡上去,
後果會係點樣呢? 謝謝!

引用:
原帖由 goodsmile 於 11-2-2021 15:03 發表

基本上冇影響,馬照跑舞照跳鏡照上
謝謝C兄給予有關答覆.

台灣果邊,已經有災情了.

無意中,在以前'QXF '現已改左'HXXXX 'ge面書.
發現有短匣影片,雖然係用G3尼試.照計都可用在PSG-1 GBB度卦?
https://www.facebook.com/newqrf/videos/451382606105622/

回99#

引用:
原帖由 matthong 於 17-2-2021 06:23 發表
各位大大們,請問有人試過將馬記腳架,放落VFC度?謝謝
以下圖片,供C兄參考.
利申:我並無呢支VFC PSG-1.但有馬記果支.
我都希望馬記腳架,用到呢支VFC上.
但以我的VFC MP5為例,都係要有心理準備...係唔得.

29 12
發新話題